Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

David Hellenius och Renée Nybergs lyxliv – miljonregnet avslöjas

22 maj, 2021, 15:00 
Lars Johansson
Renée Nyberg och David Hellenius miljonliv
David Hellenius och Renée Nyberg är inte bara ett av Sveriges absolut mest framgångsrika och profilerade programledarpar.
De är rika som troll också och goda för miljoner – många miljoner.
– Det känns larvigt och muppigt att prata om pengar. Jag är programledare, har David tidigare sagt om klirret i kassan.
Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

David Hellenius, 47, gör just nu succé med "Masked singer" på TV4. Varje fredag bänkar sig två miljoner svenskar för att tillsammans med juryn försöka lista ut vilka kändisar och artister som döljer sig bakom de fantasifulla kostymerna.

Tidigare har han haft enorma framgångar med bland annat "Let's dance", "Hellenius hörna" och "Hey Baberiba". Inte mindre än åtta gånger har han fått det prestigefulla tv-priset Kristallen i kategorin Bästa manliga programledare.

Hustrun Renée Nyberg är inte sämre hon. Hon har en lång programledarkarriär bakom sig och har haft stora framgångar med "Bytt är bytt" och "Renées brygga", båda i TV4. Två gånger har hon belönats med Kristallen som bästa kvinnliga programledare.

Renée Nyberg och David Hellenius belönades 2020 med varsin Kristallen-utmärkelse. Bästa kvinnliga, respektive manliga, programledare

David Hellenius och Renée Nybergs miljonregn

Och med sådana enorma framgångar kommer pengarna. Rejält med pengar.

Annons

David Hellenius sitter i tre bolagsstyrelser och hans DH Media AB omsatte 2020 12,4 miljoner kronor. Vinsten blev 10,7 miljoner och tillgångarna var 9,6 miljoner kronor.

Renée Nybergs NARE Holding AB låg inte långt efter. Omsättningen för fjolåret var 7,1 miljoner kronor, vinsten blev 6,2 miljoner och i bolaget fanns tillgångar för 6,7 miljoner kronor.

Tillsammans äger paret Helny produktion AB. Bolaget omsatte 0 kronor 2020, vinsten blev dock 13,3 miljoner. Men inte nog med det. De gemensamma tillgångarna uppgick till svindlande 66,1 miljoner kronor.

Makarna har inte varit snåla mot sig själva om 2017 tog de privata aktieutdelningar på nästan 50 miljoner kronor.

Vy från Renée Nybergs och David Hellenius numera sålda hus på Tynningö. Foto: Hemnet

David Hellenius och Renée Nybergs fastighetsklipp

För har man pengar vill man ju investera dom också. David Hellenius och Renée Nyberg unnar sig fina boenden och på fastigheterna gör tv-stjärnorna rejäla mångmiljonaffärer.

Annons

1993 köpte Renée Nyberg en sommarbostad på Vaxholm för 915 000 kronor. 2015 såldes fastigheten för minst 15 miljoner kronor. Samma år köpte hon och David Hellenius en sommarbostad på Värmdö för 15 miljoner kronor. Behöver vi säga att det ingick egen badstrand?

2017 sålde paret sin lyxiga villa i Bromma. Renée Nyberg stod där som ensam ägare. Utropspriset för det 216 kvadratmeter stora radhuset låg på 15,8 miljoner kronor.

Numera huserar David Hellenius och Renée Nyberg i en lyxig våning i centrala Stockholm. Den är i dagsläget värderad till 17,7 miljoner kronor.

David Hellenius och Renée Nybergs första möte

Den strävsamma framgångsduon har kamperat ihop sedan de möttes 2003. I "Hellenius hörna" berättade de om hur det gick till när de först sågs under inspelningen av "Slussen 22.00", som sändes i TV3.

– Jag har faktiskt ett fiasko och det gjorde jag med dig. Det var där vi träffades, berättade Renée Nyberg.

Annons

I ett klipp får tittarna se dem sjunga och dansa.

– Så dåligt var det inte och det bästa av allt, det var ju där vi träffades. Vi träffades i ett fiasko, säger David Hellenius.

Han och Renée Nyberg gifte sig 2009 och har inget äktenskapsförord, men väl en son tillsammans.

David Hellenius och Renée Nybergs son Leo från den tiden han medverkade i julkalendern "Selmas jul" på SVT.

Det gör David Hellenius och Renée Nybergs son Leo idag

Leo Hellenius är 15 år och föddes 2006. Han gick ett tag i föräldrarnas fotspår och inledde karriären framför kameran på pappa Davids Instagram. Tillsammans gjorde de sketcher som lades ut och blev mycket omtyckta.

Leo spelade där flera olika roller, bland annat den som kaxig och dryg. Något regissörerna Per Simonsson och Stefan Roos föll för. Leo fick rollen som Rupert i 2016 års julkalender "Selmas saga".

Annons

Sedan dess har han inte synts till så mycket i media. Men när såväl David Hellenius som Renée Nyberg ifjol utsågs till bästa tv-programledare vid Kristallen berättade pappa glatt vad sonen gör nuförtiden:

– Det är skola och det är fotboll.

Leo har nämligen fokuserat på sin fotbollskarriär. Han spelar i Brommapojkarna och på klubbens hemsida beskrivs kändissonen som en ”rivig spelare med toppfysik, som hela tiden hotar motståndarnas backlinje”.

Foto: TT

Annons