David Lindgren byts ut – tre veckor innan premiären av Let's Dance

27 feb, 2022, 17:00 
AvIndra Nordemar
David Lindgren har stött på problem inför nya säsongen av Let's Dance.
Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Den 19 mars går många svenskars favoritprogram av stapeln. Långköraren Let's Dance tar återigen plats i tablån då det är dags för säsong 17.

I dag presenterades den sista deltagaren: Mia Parnevik, och därmed är årets Let's Dance-gäng komplett! Resterande tävlande är Marie Mandelmann, Aron Anderson, Eric Saade, Mouna Esmaeilzadeh, Lisa Ajax, Filip Dikmen, Henrik, Fexeus, Cecilia von der Esch och Markus Granseth.

Varje är det nya tävlande men i fjol var även programledarna nya: Petra Mede och David Lindgren!

Men det har varit en hel del frågetecken kring om de återvänder i år? Petra ska nämligen leda TV4:s nya program Hjulet, och det visar sig att David har blivit dubbelbokad.

Petra Mede och David Lindgren tillbaka i Let's Dance, eller ej?

Recept.se Nyhetsbrev

I hela 15 år var David Hellenius programledare för den populära danstävlingen, 11 år senare hoppade Tilde de Paula på tåget, men i finalen av 2020-års upplaga meddelade de att det var dags att gå vidare.

Annons

– Det var dags för någon annan med kraft, energi och kärlek att ta sig an detta fantastiska projekt. Det finns inget självändamål i att just jag eller någon annan ska göra ett program. Fasiken, det är på sin plats att lämna utrymme åt fler att få njuta av den här jätteproduktionen som det faktiskt är, har Tilde sagt till Expressen.

Programledarrollerna gick då alltså till David och Petra, som axlade uppgiften med bravur. Men på Instagram har engagerade tittare varit förvirrade då både Petra och David tagit sig an andra uppdrag i år. Men nyligen bekräftade TV4 att Petra fortsätter i Let's Dance. Så hur blir det då med David?

David Lindgrens dilemma inför Let's Dance 2022

”Men alltså vem/vilka är programledare i år? David Lindgren är ju upptagen med Saturday Night Fever på Chinateatern... han har väl inte tid?”, skriver en fundersam följare på Let's Dance Instagram-konto.

Mycket riktigt har han huvudrollen i musikaluppsättningen som kommer spelas under flera lördagar framöver, samtidigt som livesändningarna av Let's Dance. David har därför fått en ersättare – på scen.

Annons

”Rollen som Tony Manero spelas av Alvaro Estrella 19 och 26 mars samt 2, 9, 23 och 30 april. Resterande föreställningar spelas rollen av David Lindgren”, står det på hemsidan.

Med andra ord: Både David och Petra återvänder som programledare för Let's Dance och kommer vara på plats varje lördag under våren!

Foto: TT

Annons