Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Deckardrottningens utspel om Sverigedemokraterna: "Låt dem komma till makten"

07 sep, 2022, 05:00 
Simon Holm Stålhand

Camilla Läckbergs fräcka uttalande mot partiet!

Annons
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listanBrand logo
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Innan författarskapet studerade Camilla Läckberg vid handelshögskolan i Göteborg och tog examen som civilekonom. Men hennes intresse för att skriva ledde henne istället till en skrivarkurs, och på den vägen är det.

I dag är hon en av världens största deckarförfattare. Hennes böcker finns i 60 länder och har sålt över 29 miljoner exemplar.

Ja, det går minst sagt bra för Camilla Läckberg.

Utöver det så har hon även tid att hamna i kontroverser. Inte minst med podduon Alex Schulman och Sigge Eklund.

Det var när Camilla Läckberg tog ställning mot Amber Heard i det uppmärksammade rättegångsdramat mellan Amber Heard och Johnny Depp.

Sigge Eklund reagerade starkt på uttalandet. I sin podcast, Alex&Sigge, som han driver med adelsmannen, Alex Schulman, så gick han till attack mot deckardrottningens uttalande.

– Att uppvigla 300 000 följare baserat på sina egna barnsliga drömmar om Jack Sparrow det är ju svårsmält, säger Sigge Eklund och syftar på den karaktär som Johnny Depp spelar i filmerna ”Pirates of the Caribbean”.

Annons

Camilla Läckbergs politiska uttalande

Ja, hon är definitivt känd för att säga vad hon vill.

Nu har hon gjort det igen. Nu när valet närmar sig med stormsteg så har Camilla Läckberg återigen uttalat sig. Denna gång politiskt.

– Jag har alltid röstat på Moderaterna, men jag känner inte alls för det nu. Jag tycker de har allierat sig alldeles för hårt med SD, de låter som SD. Jag vet inte alls vad jag ska rösta på. Men jag ska rösta, det är en absolut plikt, säger hon till Dagens Nyheter.

Deckardrottningen berättar även att hennes åsikter är kontroversiella, främst från högerhåll.

– ”Det är lätt för dig som är rik, varför låter inte du en invandrare bo hos dig då”, sådana saker får jag höra. Låt SD komma till makten då så får ni se. Det kanske är det bästa. Ge dem rep och låt dem hänga sig själva, säger hon.

Annons