Detaljen i bilden får följarna att rasa: "Akta dig!"

23 mar, 2022, 18:00 
Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam
Stjärnan laddade upp en bild från semesterparadiset på Instagram – och nu strömmar varningarna in från följarna.
Annons

Den populära duon Sofia Wistam och Pernilla Wahlgren har tagit poddvärlden med storm. Enligt siffror från Poddindex följer nästan 200 000 lyssnare profilernas hektiska liv i ljudform – varje vecka.

Och de flesta blir inte mätta på stjärnorna i podden. Mer än 900 000 personer följer Wahlgren och Wistam tillsammans på Instagram, och med så många ögon på sig varje dag är det inte konstigt att vissa inlägg röner lite extra uppmärksamhet.

Chockerande bilden

Sofia Wistam befinner sig på en härlig resa i soliga Venedig tillsammans med maken Magnus, och självklart delar hon med sig av resan till sina soltrånande följare. Men det är en bild som väckt mer oro än avundsjuka...

Det är nämligen ett foto på Sofia Wistam på populära Piazza San Marco, men något sticker ut. Hon sitter nämligen på huk, omringad av duvor! Några sitter till och med på hennes arm, och Sofia verkar inte rädd för de små varelserna. Tvärtom – hon ler ett brett leende.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Följarna varnar för salmonella

Men i kommentarsfältet var det andra noter, och det är inte längre många som vill byta plats med Wistam i Venedig. Vissa uttrycker en rädsla, andra ett äckel, men framförallt samlas en drös oroliga följare som varnar Sofia om sjukdomsrisken.

"Ofy, kan sprida så mycket sjukdomar 😵💫"

"Akta dig bara för sjukdomar från duvorna 🕊 Tror de sprider en del"

"Stor salmonellarisk 😢"

"Akta dig för sjukdomar 🙈"

Ja, så låter det i Sofias kommentarsfält efter bilderna. Och det är inte utan skäl. Precis som följarna vill uppmärksamma Sofia om, är duvor faktiskt stora smittbärare. Enligt Anticimex bär duvor med sig salmonella- och campolybacter, som kan föras över till människor. Som om inte det var nog sitter det också loppor och löss på duvorna som också kan påverka oss människor. Sofia Wistam gör nog alltså bäst i att ta råden från sina hjälpsamma följare!

Foto: Instagram/TT

Annons
Annons