Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Doktor Mikaels sorg efter romansen med Lotta Engberg: "Besvikelse"

24 feb, 2021, 20:00 
Mikael Sandström och Lotta Engberg
Mikael Sandström har ett intensivt år i bagaget inte minst när det kommer till kärlekslivet. Nu kommer "soldoktorn" med ett sorgset besked efter lyckan med Lotta Engberg .
Annons
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrarBrand logo
Lika som bär! Svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Vad som började med en fräck invit i kvällstidningen skulle komma att bli starten på en kärleksrelation.

"Om doktor Mikael ringer tackar man ju inte nej", var Lotta Engbergs exakta ord till Aftonbladet i början av 2020, innan hon kände Mikael.

När Mikael "soldoktorn" Sandström kontrade i en annan tidning blev Lotta generad. För att be om ursäkt skickade hon iväg ett SMS. Då sa det "klick".

I intervjuer har Mikael strålat av lycka, men nu kommer han med ett tråkigt besked.

Mikael Sandströms livsförändring

Förra hösten tog Mikael och Lotta ett stort steg – efter månader av långdistans köpte paret ett hus tillsammans i Göteborg.

– Jag vill inte vara särbo, jag tror inte sådana förhållanden klarar sig bra. Jag tycker inte det är vad ett förhållande ska innehålla, sa Mikael då till Aftonbladet.

Lotta Engberg och Mikael Sandström

Det här är inte den enda stora förändringen i Mikaels liv. Han har även sadlat om när det kommer till karriären.

Annons

– Skälet till att jag skall "sluta" är att jag jobbat kliniskt som läkare i över 35 år, och dessutom har jag gått ca 2 500 jourer, vilket motsvarar ytterligare nästan 7 år av oavbrutet arbete. Så jag kan det där hyfsat bra, har Mikael tidigare sagt till Hänt.

– När jag dessutom nu har mer mediala möjligheter att nå ut med medicinska förklaringar vill jag gärna göra detta. Tänk att vid 62 års ålder få välja ett nytt yrke. Hur kul är inte det? Så jag går inte i pension, utan ändrar lite fokus bara.

Mikael Sandströms tråkiga besked

Tyvärr har Mikael även mött motgångar. Förra hösten fick premiären av hans humorföreställning skjutas upp på grund av pandemin.

Istället skulle showen gå av stapeln den 27 februari men nu berättar Mikael att föreställningen ställs in igen.

– Det är med mycket stor besvikelse och sorg i hjärtat jag måste meddela att min planerade show den 27:e februari måste ställas in. Eftersom jag inte kan garantera att den genomförs på ett smittsäkert sätt. Det ligger inte för mig att chansa med andra människors hälsa så jag ser ingen annan lösning än att ställa in den, säger Mikael i ett videoklipp på Instagram.

Foto: TT

Annons