Dokumentet från TV4 avslöjar – han kan ta över Allsång på Skansen

16 aug, 2022, 14:45 
AvIbraheem Alsalman
TV4:s hemliga dokument. Bild: TT

TV4:s hemliga dokument inför höstens program kan ha avslöjat nästa programledare för Allsång på skansen.

Annons
TV: Se Biancas panik inför Christian Bauer – Pernillas reaktion på beteendet
TV: Se Biancas panik inför Christian Bauer – Pernillas reaktion på beteendet

Den omåttligt populära Sanna Nielsen gör ikväll sin sista sändning på Allsång på Skansen. Nielsen vann Melodifestivalen 2014 och två år senare tog hon över som programledare för sommarprogrammet. Sedan dess har Sanna stigit i populäritet och blivit snabbt favorit i de svenska tv-hemmen.

Men ikväll tar det alltså slut. Och för Sanna Nielsen kommer det att bli känslosamt.

– Det känns vemodigt, men jag är också otrolig glad över att få ha det här jobbet i sju år. Det har varit sju fantastiska säsonger och jag har bara njutit för fullt, säger hon i en intervju med TT.

Nu är frågan: vem tar över?

Det har spekulerats intensivt de senaste veckorna och många namn har dykt upp som potentiella ersättare. Bland annat har Zlatan Ibrahimovic nämnts i diskussionen - även om det tycks vara ytterst osannolikt då Zlatan är fortfarande en aktiv fotbollsspelare och bor dessutom i Milano.

Annons

Favorit hos spelbolagen är just nu en trio, Danny Saucedo, Marie Serneholt och Oscar Zia. Alla tre står i skrivande stund på 7.50 gånger pengarna. Den sistnämnde kommer senast från programledarrollen för Melodifestivalen.

Dokumentet avslöjar - han tar över Allsång på Skansen

En annan potentiell ersättare är publikfavoriten och mångsysslaren Benjamin Ingrosso. 24-åringen har synts i många sammanhang de senaste åren - bland annat i "Wahlgrens Värld" och senast i sitt eget matlagningsprogram Benjamin's i TV4.

Och just matlagningsprogrammet har väckt frågetecken. För när TV4 presenterade höstens programsatsning fanns det många program med, till exempel Hellenius hörna med David Hellenius och Weekend hos Zia med Oscar och Dante Zia.

Ett program som inte fanns med är Benjamin's. Detta trots att serien har varit framgångsrikt.

Det har förstås väckt uppmärksamhet och frågan är om inte Benjamin Ingrosso står näst på tur att leda Allsång på Skansen efter Sanna Nielsen? Hans program har tagit slut nyligen. Med andra ord har han gott om tid på sig för förberedelse inför Allsången som är först nästa sommar - alltså nästan ett år dit. Ingrosso står nu på tio gånger pengarna hos spelbolagen och det kanske kan vara lönt att slå till.

Annons

TV4 har varit väldigt hemlighetsfulla kring Ingrossos program i framtiden - och om det eventuellt blir säsong tre. Till Hänt skrev kanalen tidigare i våras:

”Vi ber om att få återkomma när vi har något att berätta”.

Det uttalandet har säkert spätt på ryktet om att Benjamin Ingrosso kan faktiskt komma att bli nästa programledare i SVT:s Allsång på Skansen.

Annons