Dottern avslöjar Ingvar Oldsbergs sista önskan – avslutande dagarna i livet: "En chock"

Ingvar Oldsberg.

Tommy Holl/TT
Dottern Viktoria Oldsberg berättar nu om Ingvar Oldsbergs sista önskan och avslutande dagar i livet.
Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgen
0:35

Efter reklamen: Ingvar Oldsberg är död – familjens ord om sorgen

(0:35)

Slå på ljud

Tv-profilen Ingvar Oldsberg är en Sveriges mest folkkära tv-profiler genom tiderna. Mest är han känd för att ha programlett "På spåret" tillsammans med domaren Björn Hellberg under många år. Men Oldsberg ledde även populära program som "Bingolotto", "Här är ditt liv" och "Tipsextra".

Efter en tids sjukdom somnade tv-profilen in den 10 februari. Några veckor senare delade dottern, Karolina, med sig av sina sista tankar i en dödsannons i Svenska dagbladet.

”Vår enastående pappa, morfar och livskamrat Ingvar Oldsberg har nått livets ändhållplats och är på väg mot nytt resmål. Du har lämnat oss med stor sorg och oändlig saknad. Vi kommer alltid att minnas dig med ljusa och varma minnen.”

Utöver Karolina fick Oldsberg även barnen Staffan och Viktoria. Nu har den sistnämnda uttalat sig i en intervju med Aftonbladet. I tidningen berättar hon att Oldsberg genomgick en höftoperation bara dagar innan han dog.

Ingvar Oldsbergs sista önskan

– Han hade opererat höften på onsdagen. Sedan tog han sig hem på torsdagen trots att han hade sagt till mig att han skulle vara kvar en dag till, vilket var väldigt typiskt pappa. Men han fick en hjärtinfarkt när han var hemma och hamnade på Sahlgrenska vilket blev en väldig chock.

Ingvar Oldsberg begravdes i Råda kyrka i Mölnlycke där han både döptes och konfirmerades. Tv-profilens sista önskan var att föras till den sista vilan just där.

– Pappas föräldrar Solveig och Gunnar är begravda där och i graven vid sidan om ligger pappas broder Peter. Stenarna är hämtade i Stora Kullbäckstorp där pappa och Peter växte upp. Pappas önskan var att han skulle få vila ihop med Peter så hans namn kommer att ristas in på den stenen också.

Foto: TT

LÄS MER: Familjens sista vilja för Ingvar Oldsberg – avslöjandet inför begravningen

LÄS MER: Ingvar Oldsbergs sista svåra tid – kom inte ut ur lägenheten