Dystra beskedet om Eurovision song contest – svenskar kan stoppas från tävlingen

10 okt, 2022, 06:00 

Många riskerar nu att bli besvikna.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!
Här är Sveriges 5 rikaste!

En av årets absolut största nöjeshändelser i Sverige är utan tvekan Melodifestivalen – bredda det utanför landsgränserna så har vi Eurovision song contest!

Efter mycket om och men står det klart att Liverpool i Storbrittannien är värdar för tävlingen nästa år – men för svenskar som planerat att åka dit och heja fram vårt bidrag finns det nu risk för stor besvikelse.

Händer för första gången

Recept.se Nyhetsbrev

Vilket land det är som får äran att bjuda in medborgare från hela Europa till sig, avgörs av vem det är som vinner folkets hjärtan i den stora Eurovision-finalen.

I fjol vann Ukraina, men på grund av det rådande kriget har de ingen möjlighet att hålla i tävlingen. Turen gick istället Storbritannien som kom på en andra plats, och spänningen har varit stor kring vilken stad som får äran att visa upp sig från sina bästa sidor nästa vår.

Annons

Men det är långt ifrån första gången landet håller i den stora tävlingen, det har hänt åtta gånger förut. Allra flest gånger kan huvudstaden London skryta med, men nu har lyckan fallit på Liverpool – för första gången!

Eurovision song contest ska hållas i Liverpool
Lugnet före stormen i arenan i Liverpool!

Osannolika priserna på hotell

Det är tydligt att intresset är stort för tävlingen, och folk reser långväga för att dela musikglädjen. Men nu riskerar många att stoppas från tävlingen.

Även fast att den går av stapeln den 23:e maj har i princip alla hotell i Liverpool redan blivit fullbokade. Det finns bohag kvar – men priserna har stigit något enormt.

Enligt Expressen har priserna på vissa håll gått upp med svindlande 1000 procent! De rapporterar att ett rum på ett vandrarhem, en bit utanför Liverpools stadskärna nu kostar 35 000 svenska kronor. I vanliga fall kostar samma rum 400 kronor. I de centrala delarna kostar hotellrummen från 11 000 kronor, upp till 70 000 kronor.

Annons

Detta innebär såklart att många som planerat en härlig helg i Liverpool för att titta på Eurovision helt enkelt får tänka om – om man inte har ett par tiotusenlappar till övers.

Foto: TT

Annons