Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Melodifestivalen ifrågasätts - SVT tvingas svara efter konstanta frågor

28 sep, 2022, 12:00 
Melodifestivalen ifrågasätts - SVT tvungna att svara efter konstanta frågor
Foto: TT

SVT tvingas svara när frågorna kring beslutet är många!

Annons
5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Farah Abadi och Jesper Rönndahl är den nya programledarduon för Melodifestivalen 2023.

Det stod redan klart att Farah skulle stå som programledare för underhållningsprogrammet men att Jesper skulle ansluta till schlagerprogrammet var inte klart förrän igår.

SVT möter frågor kring valet

Att ha programlett succéprogrammet är inte illa att kunna skriva på sitt CV:t och det är troligtvis flera profiler som gärna skulle hänga med på den storslagna turnéen över Sverige.

Att valet landade på komikern Jesper Rönndahl och Farah Abadi har väckt en del frågor och funderingar. Ännu ett år ser vi en trend vad gäller programledare.

Melodifestivalens projektledare: "Det kom vi på efteråt"

När Aftonbladet frågar om valet av programledare är SVT mycket tydliga med att de inte ville ha en artist som årets programledare.

– Vi ville ha två programledare i år, och vi ville inte ha en artist i år. Farah valde vi för att hon var otroligt duktig och funkade jättebra, men hon var inte färdig i Melodifestivalen tyckte vi, så vi gav henne en chans till. Hon ska ge den där stora tryggheten och värmen, hon ska fortsätta att vara artisternas vän. Jesper ska vara mer spetsig i humorn, och det är komplementet mellan dem som är tricket.

Annons

Det faktum att programledarna är skåningar har tydligen inte en inverkan i beslutet:

– Det kom vi på efteråt. Två skåningar. Igen. Det råkade bara bli så, säger Anders Wistbacka, ny projektledare för Melodifestivalen.

Tidningen frågar då om det är en slump att programledarna är skåningar:

– Ja, absolut, vi kom absolut på det sen.

Okej, då har vi det utrett! Det är alltså en slump att valet landade på en skåning. Förra årets programledare var Oscar Zia, även han från Skåne.

Melodifestivalen 2023 inleds med den första deltävlingen i Göteborg den 4 februari. Därefter blir det turnéstopp i Linköping, Lidköping, Malmö och Örnsköldsvik innan finalen i Friends arena utanför Stockholm den 11 mars.

Foto: TT

Annons