Uppgifter: Duon som ska bli programledare för Melodifestivalen!

Uppgifter: Duon som ska bli programledare för Melodifestivalen!

Aftonbladet kommer med uppgifterna om duon som ska leda Melodifestivalen.

5 skandaler i "På spåret"!
0:43

Efter reklamen: 5 skandaler i "På spåret"!

(0:43)

Slå på ljud

Under lördagen kom Aftonbladet med ett avslöjande om vilka som kommer att programleda Melodifestivalen. Enligt tidningen så är det Farah Abadi, 34, och Jesper Rönndahl, 43 som får äran.

Flera källor bekräftar att namnen stämmer och att duon ska leda hela turnén, från de fyra deltävlingarna, via semifinalen som tidigare hette Andra chansen, till den direktsända finalen från Friends arena i Solna inför 30 000 i publiken och över 3 miljoner tv-tittare.

Historiska bilden på kung Charles – efter drottningens begravning

– Ja, det är Farah och Jesper, de kommer att leda alla sändningarna och det kommer inte att vara några andra än dem, säger en källa med god insyn i Melodifestivalens redaktion till Aftonbladet.

SVT vägrar svara

Farah Abadu nominerades i kategorin årets programledare på Kristallen efter att ha blivit en tittarfavorit med både 1 mot Sverige och även som Oscar Zias sidekick under årets säsong av Melodifestivalen. Sedan tidigare har hon närmare tio års erfarenhet som programledare i Sveriges Radio där hon lett allt från Din gata och Morgonpasset till Musikhjälpen som hon programlett fyra omgångar av.

Den andra i duon, Jesper Rönndahl har utsetts till årets skåning och tävlat i På spåret, där han också vunnit – två gånger! På SVT programledde han satirprogrammet Svenska nyheter mellan 2018 och 2019 och har också skapat och medverkat i humorserien Dips som sänts i två säsonger på SVT.

Kändiskvinnans oväntade ord om kungavännen: "nästan kär"

Aftonbladet har varit i kontakt med Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka angående uppgifterna om Melodifestivalens programledarduo:

”Nej tyvärr, jag kan inte kommentera frågan om programledare för Melodifestivalen 2023”, skriver han i ett sms till tidningen.