Dystra beskedet till Carina Bergfeldt – bara dagar innan säsongspremiären

10 jan, 2023, 15:15 

Den nya säsongen av Carina Bergfeldts succétalkshow har snart premiär – men det finns ett hot.

Annons
Carina Bergfeldts känsliga fråga till Petra Mede – hemligheten för barnen
Carina Bergfeldts känsliga fråga till Petra Mede – hemligheten för barnen

Ända sedan Carina Bergfeldt lämnade jobbet som utrikeskorrespondent bakom sig och tog sig ann sin egna talkshow har framgångarna varit solklara: hon gör succé i rutan!

Efter ett vinteruppehåll är det äntligen dags för Carina Bergfeldt att inta svenskarnas fredagsmys igen – men en sak hotar framgångarna.

Carina Bergfeldt slår tillbaka efter uppgifterna

Ja, efter höstsäsongen kunde Carina skryta med riktigt fina tittarsiffor. Vecka efter vecka slog sig tusentals tittare ner i soffan för att lyssna på de spännande intervjuerna. Men trots framgångarna rapporterades det om ett tittarras.

Recept.se Nyhetsbrev

För jämförde man med tidigare säsong, så hade faktiskt sifforna sjunkigt. Carina Bergfeldt menade däremot att det berodde på två saker, att programmet flyttats fram till 21:00, och att höstsäsonger generellt har färre tittare än de som sänds på våren.

Annons

Nu finns det alltså chans för revansch, för vårsäsongen är tillbaka! I premiäravsnittet kan hon dessutom dra rejält med publik, hon gästas ju av en riktig Hollywood-stjärna, Tom Hanks.

Dessutom kommer Mariana Treviño, Felix Herngren och Vera Herngren, tennisspelaren Mikael Ymer och artisterna Moonica Mac och Viktor Norén till studion.

Carina Bergfeldt och Tom Hanks i säsongspremiären av Carina Bergfeldt
Det är inte alla som kan skryta med Tom Hanks som gäst!

Hotet mot Carina Bergfeldts talkshow – beskedet bara dagar innan

Om det däremot är förstaplatsen Carina vill åt, som hon så ofta hade under hösten, finns det däremot ett hot. Hon har själv uttryckt att det finns ett program som kan knipa guldplatsen – På spåret.

"Vi får skåla i champagne nu, för om några veckor kommer På Spåret och snor förstaplatsen." Skrev hon på Instagram i höstas, och den risken finns redan från start denna säsongsstart.

Annons

Då fick hon ju sända ett par avsnitt innan På spåret började, men nu rullar det ju redan på SVT och enligt nya uppgifter från TT har succén hittills varit ett faktum. Förra veckan kammade programmet hem 2 210 000 tittare, vilket är en hel miljon mer än Stjärnorna på slottet som tog andra platsen.

Däremot kan det också vara positivt för tittarsiffrorna att Bergfeldt ligger direkt efter På spåret, då sitter ju den stora publiken redan bänkad vid tv:n.

Carina Bergfeldt sänds på fredag klockan 21:00 i SVT.

Foto: TT

Annons