Edward Blom sjuk – vädjar nu om hjälp

Edward Blom sjuk – vädjar nu om hjälp

Edward Blom är sjuk. Det berättar matprofilen själv om på Instagram.
6 saker du vill veta om Edward Blom
1:48

Efter reklamen: 6 saker du vill veta om Edward Blom

(1:48)

Slå på ljud

Edward Blom har många strängar på sin lyra. Gastronom, författare, kulturhistoriker, tv-stjärna, sociala medier-profil – en sann renässansman helt enkelt.

Med så många ben att stå på kommer stor press – och med press kommer ibland sviktande hälsa. Nu berättar Edward att han drabbats av sjukdom.

Ilskan mot succéserien Händelser vid vatten – därför är ljudet så dåligt

Edward Blom sjuk – drabbad av svåra smärtor

På Instagram skriver Edward att hans kropp just genomfars av svåra smärtor. I inlägget har han också publicerat en bild där han grinar illa, märkbart påverkad av värken.

"Har fått influensan, gör ont överallt. Synd om mig! Och då jag tagit paracetamol är det ingen ide att ni tipsar om konjak, kombinationen är en leverdödare. Borde kanske valt konjaken istället för värktabletten ...(Finns förresten en nisse på Flashback som driver tesen att jag har lösgom i underkäken - här kanske han får motbevis.)", skriver Edward.

I kommentarsfältet får Edward både tips och lyckönskningar.

"Bästa smärtlindring är att varva paracetamol och ibuprofen med intervall på ca fyra timmar emellan. Men det vet du säkert. Krya på dig!", skriver en användare.

"Vitlök i maten, varm om fötterna, drick mycket vatten, mucoangin till halsen, högt under huvudet så ska du se att du är människa om 1v. Håll ut!", skriver en annan.

"Har också precis genomgått detta as, influensan. Körde Alvedon första tiden men insåg ipren hjälpte bättre. Hade sjukt ont i halsen. Drack så mycket varmt honungsvatten så jag nu bör ringa tandläkaren...krya på dig", skriver en tredje.

Blev separerad från hustrun

Edward var snabb med att vaccinera sig under covid-pandemin. Som överviktig fick han höra att han tillhörde riskgruppen – ett påstående som forskarna senare reviderade.

Hemliga splittringen mellan programledarna i Melodifestivalen – Farah sa ifrån

Men i januari blev både hustrun Gunilla och sonen Zacharias sjuka i covid. De kunde därför inte vistas i närheten av Edward.

"Gunilla och Zacharias är ännu isolerade i källaren efter att ha fått covid, men det är symptomfria nu.", skrev Edward på Facebook då.