Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Edward Blom utskälld inför alla på grund av sitt beteende

08 feb, 2023, 18:30 
Edward Blom
Edward Blom har fått en skopa ovett efter ett kontroversiellt beteende.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Edward Blom är en man som inte räds politiska utspel. Speciellt när han upplever intrång på sin livsstil.

Så träffade Edward Blom kärleken GunillaBrand logo
Så träffade Edward Blom kärleken Gunilla

Nu har han gett sig in i en ny het debatt, den här gången om alkohol. Edward har läst i tidningen om svenskarnas syn på sprit.

"Tycker allvarligt 67% att det är 'fel' att ta sig ett glas till lunchen en vardag. Vilket sjukt bigotteri. Om detta stämmer måste vi kalla hit experter från Danmark och genomföra stora avsjälvspäkelsekampanjer.(Eller ska vi bara räkna med att IQ-stiftelsen lyckats förvränga resultatet genom ledande frågor, de brukar ju vara ganska duktiga på sådant.)", skriver Edward på Instagram.

Edward Blom får en utskällning för orden

Men den här gången fick Edward inte stå oemotsagd. Många har en mindre liberal inställning till alkohol än tv-stjärnan, det kan man se i kommentarsfältet.

Annons

"Tror de flesta av oss har jobb för detta inte anses lämpligt. Tack och lov", skriver en användare.

"Jag ser ett stort problem i att personer med många följare rättfärdigar ständigt drickande. Särskilt för personer som inte borde dricka så mycket, eller där drickandet får negativa konsekvenser för omgivningen, Där t ex barn, partners eller andra blir påverkade på negativt sätt. Det är lätt att förespråka drickande dagtid när man inte arbetar som läkare, skolpersonal, maskinförare eller annat yrke med stort ansvar och en nödvändig skarp sinnesnärvaro. Finns såklart många där det inte spelar någon roll om man dricker till alla mål och emellan. Men många, uppenbart, önskar nog glasklara personer i många yrken och situationer även efter lunch. Tror inte många är sugna på att hämta barn på förskola efter lunch där pedagogen doftar öl eller lätt alkohol", skriver en annan.

"Det är ditt val"

"Inte vill jag träffa vårdpersonal, förskolefolk eller åka taxi osv med någon som huttat till lunch. Men tycker du det så är det ditt val", skriver en tredje.

Edward Blom har tidigare varit kritisk mot den svenska alkoholskatten.

– Jag tycker det fel att höja skatten på någonting som folk tycker är roligt och trevligt, och som skapar guldkant i vardagen för många. Det skapar problem för vissa – men mestadels rör det sig om en guldkant, har han sagt i en intervju med Aftonbladet.

Annons