Inger Andersson försvann helt efter Farmen-succén: "Krossade mig totalt – behövde hjälp"

Inger Andersson

Inger Andersson försvann helt från rampljuset efter Farmen – och rasade mot TV4.
5 starka ögonblick från Farmen som vi minns
1:10

Efter reklamen: 5 starka ögonblick från Farmen som vi minns

(1:10)

Slå på ljud

Inger Andersson deltog i en profilrik säsong av Farmen. Året var 2002 och svenska folket fick lära känna figurer som Daniel "Jasse" Borg, Özcan Yildiz och Jan "Blondie" Hammarlöf.

Ändå stod Inger ut. På gott och ont. Med sin kompromisslösa stil gick hon hela vägen i programmet och stod där med Årets farmare-titeln när säsongen summerades. Samtidigt fick hon en hel del fiender på vägen.

Ännu ett avslöjande! Åttonde Let's Dance-deltagaren klar: ”En självklarhet”

Inger Andersson bröt ihop efter Farmen

Inger Andersson

Inger Andersson från segern 2002 – och sedan tio år senare.

Och hon var inte nöjd med TV4 när äventyret var över. I en lång debattartikel publicerad i Aftonbladet gick hon till frontalangrepp på tv-bolaget.

"Jag går inte utanför tomtgränsen särskilt ofta nuförtiden. Jag får hotbrev och hatbrev. Jag har blivit påhoppad på gatan av fullt nyktra människor – män, kvinnor, pensionärer. Jag har blivit knuffad på och fått höra att de ska spy på mig", skriver Inger i artikeln.

Inger hävdade att hon blev felaktigt framställd i programmen.

"Och när jag väl faller igenom i ett av programmen och blir arg, då blir jag verkligen arg. Det tog sex veckor innan det hände. Det var när Blondie och Özcan åkte ut. Och då får jag höra att jag hotat folk med stryk. I själva verket var jag så frustrerad att jag åkte ut och fiskade. I samband med den händelsen började jag inse att tv-teamet verkligen ville hänga mig. Då förstod jag inte den fulla vidden av det, det har jag insett först efter att jag sett programmen. Men jag förstod att de var ute efter att skapa en negativ Inger. Och det fanns inga förmildrande omständigheter", skriver Inger.

"Via hårdvinklingar får TV 4 och deras sajt det till att jag är farlig, hatisk, pervers, ful, fet, vidrig och ond. De utsätter mig för fördomsfullhet, personangrepp och mobbning. Jag är i dag så nedlusad så jag vet inte vad jag har för liv kvar efter det här."

"Det har krossat mig"

Pernilla Wahlgren ställs till svars i sändning efter beteendet med Christian Bauer

Inger hävdade att hon tvingats ta till psykologhjälp när Farmen var slut.

"Programmen har nämligen krossat mig", skriver Inger.

Och kanske är det därför Inger valt att hålla en extremt låg profil sedan 2002. Till skillnad från många andra dokusåpakändisar har hon figurerat väldigt lite i mediebruset. Det är uppenbart att Farmen hade en avskräckande effekt.

Det senaste vi hört från henne är att hon arbetade som hovmästare 2015, vilket Expressen rapporterat om.