Efter fem görs om helt – trots succén

23 dec, 2022, 07:00 
Tilde de Paula Eby, Henrik Alsterdal, Maximillian Artell och Anna Brolin i Efter fem
Nu blir aktualitetsprogrammet inte sig likt.
Annons

Det var 2019 som tv-tittarna fick sig ett nytt favoritprogram i rutan: Efter fem. Nyhetsmorgons motsvarighet på eftermiddagarna blev snabbt en succé, och det syntes både på tittarsiffrorna och prisutdelningarna.

Här är profilerna i "Efter fem"
Här är profilerna i "Efter fem"

Men trots denna succé ändras nu programmet om.

Tilde de Paulas ord om ändringen i Efter fem

Ja, Efter fem sänds varje vardag, som namnet avslöjar, efter klockan 17:00. Då går programledarna som bland annat består av Tilde de Paula Eby, Anna Brolin och Axel Pileby, igenom dagens nyhetshändelser och bjuder in aktuella gäster.

I oktober kom även beskedet att programmet blir större. Med start i vår kommer det nämligen sändas på söndagar också.

– Vi kommer att samla ihop veckan som har varit. Förhoppningsvis kommer vi att ha veckans gäst som huvudperson, säger Tilde de Paula Eby till Aftonbladet om de kommande söndagssändningarna.

Annons

Med de framgångar Efter fem gjort är det inte konstigt att tittarna vill ha med. Sedan starten 2019 har programmet vunnit pris på tv-galan Kristallen varje år – förutom i år.

Tilde de Paula Eby
Tilde är en av dem som gör succé i Efter fem.

Stora ändringen för Efter fem – blir kortare

Men det kommer ske en ändring ännu tidigare än så. För den som hade tänkt bänka sig framför rutan i mellandagarna för att få sig sitt dagliga nyhetssvep klockan 17:00 är det bara att tänka om.

Likt i fjol kommer nämligen det vanliga Efter fem ersättas av varianten Efter fem ikväll. Fokus blir mer på det gånga året – och det kommande, och det sänds klockan 20:00 istället och blir en timme långt.

"Dagens mest engagerande nyheter men även årskrönikor och framåtblickar på kommande år." Skriver TV4 om den nya varianten av Efter fem.

Annons

Efter fem ikväll börjar på tisdagen den 27:e december, och i fjol pågick det ända genom första veckan av januari. På annandagen är det nämligen ett annat program som tar upp tiden i tablån, TV4:s årliga dokumentär om kungahuset. I år har den för första gången bytt dag – och traditionen att den sänds på juldagen har brutits.

Foto: TT

Annons