Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Efter fem görs om helt – trots succén

Tilde de Paula Eby, Henrik Alsterdal, Maximillian Artell och Anna Brolin i Efter fem

Foto: TV4/Skärmdump, Instagram
Nu blir aktualitetsprogrammet inte sig likt.

Det var 2019 som tv-tittarna fick sig ett nytt favoritprogram i rutan: Efter fem. Nyhetsmorgons motsvarighet på eftermiddagarna blev snabbt en succé, och det syntes både på tittarsiffrorna och prisutdelningarna.

Här är profilerna i "Efter fem"
0:39

Efter reklamen: Här är profilerna i "Efter fem"

(0:39)

Slå på ljud

Men trots denna succé ändras nu programmet om.

Pernillas diss mot Tilde strax före direktsändning – dök aldrig upp

Tilde de Paulas ord om ändringen i Efter fem

Ja, Efter fem sänds varje vardag, som namnet avslöjar, efter klockan 17:00. Då går programledarna som bland annat består av Tilde de Paula Eby, Anna Brolin och Axel Pileby, igenom dagens nyhetshändelser och bjuder in aktuella gäster.

I oktober kom även beskedet att programmet blir större. Med start i vår kommer det nämligen sändas på söndagar också.

– Vi kommer att samla ihop veckan som har varit. Förhoppningsvis kommer vi att ha veckans gäst som huvudperson, säger Tilde de Paula Eby till Aftonbladet om de kommande söndagssändningarna.

Med de framgångar Efter fem gjort är det inte konstigt att tittarna vill ha med. Sedan starten 2019 har programmet vunnit pris på tv-galan Kristallen varje år – förutom i år.

Tilde de Paula Eby

Tilde är en av dem som gör succé i Efter fem.

Cornelia Nordström / Expressen / TT

Anna Brolin mitt i kaoset - nu flyr hon: "Oerhörd känsla"

Stora ändringen för Efter fem – blir kortare

Men det kommer ske en ändring ännu tidigare än så. För den som hade tänkt bänka sig framför rutan i mellandagarna för att få sig sitt dagliga nyhetssvep klockan 17:00 är det bara att tänka om.

Likt i fjol kommer nämligen det vanliga Efter fem ersättas av varianten Efter fem ikväll. Fokus blir mer på det gånga året – och det kommande, och det sänds klockan 20:00 istället och blir en timme långt.

"Dagens mest engagerande nyheter men även årskrönikor och framåtblickar på kommande år." Skriver TV4 om den nya varianten av Efter fem.

Efter fem ikväll börjar på tisdagen den 27:e december, och i fjol pågick det ända genom första veckan av januari. På annandagen är det nämligen ett annat program som tar upp tiden i tablån, TV4:s årliga dokumentär om kungahuset. I år har den för första gången bytt dag – och traditionen att den sänds på juldagen har brutits.

Foto: TT