Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter hjärtproblemen – Tommy Körberg opereras igen: "Jag var helt väck"

23 jun, 2023, 10:00 
Samuel Björn
Tommy Körberg
Tommy Körberg ska i sommar ut på turné med showen Grand Finale över hela Sverige.
Sedan hjärtoperationen 2020 har Tommy Körberg mått bättre. Nu var det åter dags för operation i hjärttrakten, men en mer planerad sådan.
Annons
Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagarBrand logo
Tommy Körbergs nya liv efter sjukdomen – låg i respirator i 4 dagar

Sommaren 2020 så fick Tommy Körberg plötsligt väldigt hög feber. Efter påtryckningar av sin fru begav han sig in till sjukhuset för att kolla upp så att det inte var något farligt, men det var det. Två klaffar fungerade inte som de skulle och Tommy placerades i respirator i fyra dygn för att genomföra en stor operation på hans hjärta.

Idag mår han bra och aktuell med sin show Grand Finale som han i sommar kommer uppträda med i hela landet, från Malmö till Luleå. Innan det var dags för turné skulle Tommy opereras igen, men denna gången var det inte lika allvarsamt, berättar han för Hänt.

Svår tid för Tommy Körberg

Efter sin operation 2020 fick Tommy en pacemaker inopererad. Efter operationen fick han spendera hela hösten på sjukhus innan han kunde skrivas ut. Han berättade om denna mörka period i Hellenius Hörna i TV4 i oktober 2020.

Annons

– Det var så stort, och det var så nära... sa Tommy då.

När han får frågan om rädslan kring det som hände och ifall han hade hunnit kommit över det, blev Tommy känslosam.

– I början när jag låg där då kunde jag få väldigt morbida tankar. Jag tror till och med att jag skrev ett testamente, sa han innan tårarna avbröt honom.

Tommy Körberg
En känslosam Tommy Körberg har svårt att tala om händelsen i Hellenius Hörna hösten 2020.

Tommy Körberg i ny operation

Idag mår Tommy som sagt bättre men han var nyligen in till sjukhuset igen, men denna gången på ett mer planerat besök. Det var dags att byta ut den pacemaker som han fick efter hjärtoperationen 2020.

– Efter hjärtoperationen är det inget mer förutom att jag har fått en ny pacemaker bara. En ny tysk modell, säger Tommy till Hänt.

Han berättar att operationen skedde för att läkarna helt enkelt tyckte att det var dags för att byta. På frågan hur operationen var har Tommy svårt att ge ett detaljerat svar.

– Jag kommer inte ihåg så mycket. De sa att vi gör det med lokalbedövning men jag kommer inte ihåg. De måste ha petat i mig någonting för jag var helt väck. Helt plötsligt hade jag ett ärr. Men det var ett tag sedan nu, berättar han.

Annons