Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter olyckan – nya bilden på Peder Fredricson: "Tacksam"

27 jun, 2023, 09:30 
Samuel Björn
Peder Fredricson
Olyckan skedde under inridningen inför söndagens tävling i Global Champions Tour i Stockholm.
Första bilden på Peder Fredricson efter det läskiga fallet.
Annons
Victoria på uppdrag i hästväg!Brand logo
Victoria på uppdrag i hästväg!

I söndags under tävlingarna i Global Champions Tour i Stockholm var olyckan framme för Peder Fredricson. Ett olyckligt fall gjorde att den framgångsrika ryttaren landade på nacken i något som verkade bli ett förödande fall. Nu är Peder utskriven från sjukhuset men nya bilden visar att fallet ändå tog hårt på den folkkära idrottaren.

Ett läskigt fall

Det var under framridningen under söndagen som fallet skedde. Nya hästen Que Sera kom för nära hindret och föll, med Peder på ryggen.

– Jag kände direkt när jag landade på nacken att det var något som inte stod rätt till. Då vet jag att det viktigt att få professionell hjälp om man får nackproblem. Man måste ligga still. Men jag hade rätt folk omkring mig med Royne Zetterman och ambulansen, så jag fick perfekt vård. Och på Karolinska fick jag fantastisk vård, sa Peder till Sportbladet strax efter olyckan.

Tillbaka på hemmaplan

Efter ett dygn på Karolinska sjukhuset för röntgen och olika kontroller så blev Peder utskriven lagomt till att kunna fira midsommar hemma med sin fru Lisen Bratt Fredricson. Lisen publicerade då en bild på Fredric som trots sin stödkrage för nacken ser ut att ligga och njuta i solskenet.

"Tacksam över att få sätta min misslyckade men kärleksfyllda midsommarkrans på hans lilla skalle som sitter där den ska", skriver hon i sitt inlägg.

Annons