Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter skilsmässan! Björn Ulvaeus oväntade beslut

28 sep, 2022, 13:54 
AvIbraheem Alsalman

Det här såg man inte komma.

Annons
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!Brand logo
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

ABBA:s alldeles egna Björn Ulvaeus, 77, behöver knappas en presentation. Han har, tillsammans med Agnetha Fältskog, 72, Anni-Frid Lyngstad, 76 och Benny Andersson, 75, gjort Sverige till en maktfaktor inom musikbranschen. Alla vi känner igen "Dancing Queen" och "Mamma Mia", för att nämna några. Det är låtar som har hängt med generation efter generation och än i dag spelas deras låter på diverse barer och nattklubbar.

Detsamma kan man säga om Tim "Avicii" Bergling. Den svenska DJ-stjärnan tog världen med storm när han först släppte hitlåten "Levels" och därefter släppte han låtar som toppade världslistor i månader. Han har vunnit flera musikpriser, både hemma i Sverige och internationellt.

2018 kom det tragiska beskedet att Tim Bergling hade begått självmord i Oman. Det kom senare ut uppgifter som gör gällande att DJ-stjärnan hade mått dåligt över en längre tid. Hans föräldrar har sedan dess startat stiftelsen Tim Bergling foundation, som verkar för barn och ungas psykiska hälsa och välmående.

Annons

Björn Ulvaeus köper Aviciis musik

Nu står det klart att ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus Pophouse Entertainment köper rättigheterna till den största delen Aviciis musik, skriver Dagens Nyheter.

75 procent tillhör nu bolaget medan 25 procent fortfarande finns kvar hos Berglings familj.

”Vi lämnar vare sig Tim eller musiken, han finns alltid inom oss och så även hans musik”, skriver familjen, enligt DN.

Pophouse äger bland annat Abbamuseet, gamingcentret Space, mediebolaget Perfect Day Media och det interaktiva hyllningsmuseet Avicii Experience.

Tims föräldrar, Hans Bergling och Anki Lidén, skriver vidare att de gör detta för att kunna säkra "stiftelsen Tim Bergling Foundations långsiktiga ekonomiska förutsättningar".

”Vi börjar bli lite till åren och har inte den rätta orken eller kompetensen som krävs för att hänga med fullt ut i den nya streaming- och digitala utvecklingen, inte minst för en så pass stor internationell artist som Tim (Avicii) de facto är — på en nivå som även vi som föräldrar inte kunnat greppa eller har kunnat förstå fullt ut.”

Annons