Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Efter succén med partnerbyte – Let's Dance ändras om

23 apr, 2023, 11:00 
Under veckans sändning av Let's Dance skedde en historisk ändring. Nu kommer ett besked om framtiden från Kristin Kaspersen.
Annons

Ytterligare ett avsnitt av Let's Dance har gått av stapeln, och visst var det något helt unikt tv-tittarna fick bevittna. För första gången i programmets historia bytte dansarna partners med varandra.

Det var med skräckblandad förtjusning, och det blev faktiskt storartad succé. Inför nästa veckas program ändras dock allt.

David Lindgren – skulle han ställa upp i Let's Dance?Brand logo
David Lindgren – skulle han ställa upp i Let's Dance?

Plötsliga ändringen i Let's Dance – kändisarnas skräck

Att mitt i säsongen tvingas byta danspartner var en stor utmaning, och kändisarna uttryckte under veckan sin förtvivlan.

Annons

"För mig har ju det här med dans varit som att bli utkastad på öppet, stormigt hav. Och Tove har guidat mig genom vågorna" Sa Rickard Sjöberg till Hänt.

Skiddrottningen Charlotte Kalla var även hon tagen på sängen av den plötsliga förändringen:

– Jag var inte så nervös innan de berättade det, men sedan blev jag helt blank och tom iskallen. "Va, vad är det som händer", säger Charlotte till Norrbottenskuriren.

Charlotte Kalla och Tobias Wallin i Let's Dance
Charlotte Kalla bytte ut Tobias mot... Tobias.

Till och med den eminenta domaren Dermot Clemenger var väl medveten om den oerhört tuffa utmaning de nu skulle utsätta sina kändisar för.

Annons

– Det här blir en jätteomställning.

Let's Dance ändras om efter succén

Men visst blev det inget annat än en succé, trots allt. Rickard Sjöberg stod inför den förmodligen största utmaningen. Förutom att han förlorade sitt ankare, var det en längsskillnad på hela 33 centimeter mellan han och proffsdansaren Ines Stefanescu.

Trots det kammade de hem säsongens första fullpoängare, och strax därefter gjorde Hampus Hedström detsamma. Han dansade med just Rickards danspartner, Tove Villför.

Annons

Den som hoppades att det här kommer bli ett återkommande koncept, efter att ha sett hur lyckat det blev, riskerar däremot att bli besviken. Inför nästa vecka görs Let's Dance om och går tillbaka till grunderna, alla får tillbaka sin danspartner.

– Vi har fått frågor. En och annan. Snarare typ 23 456 stycken och det handlar om det är så att de här paren ska fortsätta under säsongen? Nej nej nej. Efter ikväll kommer de gå tillbaka till sina vanliga trygga partners igen, gjorde Kristin Kaspersen klart.

Kvällen till ära behövde ingen heller lämna programmet, men behåller sina poäng till nästa vecka. Det var Renaida Braun som drog det kortaste strået och hamnade i botten.

Poängtavlan efter lördagens sändning av Let's Dance
Den slutgiltiga poängtävlan.

Foto: TT

Annons