Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Let's Dance-Dermot tvingas hoppa av – nu berättar han sanningen: "Hör hennes röst"

22 apr, 2023, 05:00 
Dermot Clemenger
Let's Dance-profilen Dermot Clemenger har tvingats hoppa av.
Annons

Dermot Clemenger är en Let's Dance-veteran. Första vändan i programmet varade nio år, sedan kom ett tungt avsked som tack och lov bara var tillfälligt. För 2020 var han tillbaka till juryn – och där sitter han även under den pågående säsongen.

Tony Irving: ”Längtar efter att säga hur dåligt de alla börjar”Brand logo
Tony Irving: ”Längtar efter att säga hur dåligt de alla börjar”

Dermot Clemenger tvingas hoppa av – här är anledningen

Men Dermot har däremot tvingats till ett permanent avhopp från en annan serie. Han är en av de sju kändisarna samsas på en öde ö i Kanal 5-programmet The Island. Utöver Dermot fanns där kändisar som supermodellen Marcus Schenkenberg, programledaren Lasse Kronér och tv-profilen Magdalena Kowalczyk.

Men äventyret tog en ände med förskräckelse för Dermots del. Under läkarundersökningen inför inspelningen hade de ansvariga missat att han plågades av ett begynnande magsår.

Annons

Dermot mådde plötsligt dåligt, men visste inte om han skulle skylla det på de tuffa levnadsförhållandena på ön.

– Jag kände mig allt svagare. Brist på mat, sover dåligt, det är blött, det är kallt. Jag fick lite kramp i magen, men jag tänkte att det bara var hunger. Jag kände mig orkeslös, jag gick som i slowmotion. Att gå 100 meter var jobbigt. Jag gick och la mig och så skulle jag upp och hämta en vattenflaska och jag blev så andfådd. Jag svimmade in i djungeln. Det var becksvart, säger Dermot till Anna Brolin i Efter tio.

– Jag minns fortfarande Emma Igelström. Jag hör fortfarande hennes röst. Hon strök mig på ryggen. Jag sa att jag ville komma tillbaka, men hon bara sa: “Det fattar du väl att det inte går”.

Annons

"Var så besviken"

Nä, Dermot fick föras till sjukhus i Panama, akut.

– Just då var jag så besviken att jag skulle lämna ön. När jag tittar på bilder nu ser jag hur allvarligt det var. Jag visste att jag mådde dåligt. Men jag tänkte där och då att jag kunde ta mig till sjukhuset och sen komma tillbaka dagen efter. Nu ser jag att jag är helt grå i ansiktet, säger Dermot.

Annons