Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Efter tittarnas krav på kanalen: Ändringen i Nyhetsmorgon – avslöjades i sändning

02 sep, 2022, 08:00 

Under morgonens sändning dök en oväntad person upp!

Annons
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Få program engagerar ute i stugorna som Nyhetsmorgon gör. I hela 25 år har tittarna kunnat slå på programmet på tv:n och starta dagen med det härliga morgonpigga gänget i studion.

Men tv-tittarna sitter inte hemma tysta i soffan. De är snabba med att göra sina röster hörda – och kanske ger det också utdelning.

Profilernas sommarledighet

Under sommaren hade flera av de fasta programledarna vi är vana att se i rutan lite välförtjänt ledighet. När man går upp i ottan dagarna i ända är det säkerligen välkommet, och på sociala medier har tittarna kunnat följa sina favoriter även när de inte syntes i rutan.

– Jag har haft en jättebra sommar! Jag och min familj har blivit nyblivna husägare så vi har mest bara varit hemma och myst i huset. Både jag och min man är helt nykära i huset, så vi går runt och bara njuter av att bo i hus, säger en av programmets tittarfavoriter Soraya Lavasani till Svensk Dam.

Soraya Lavasani
Soraya Lavasani njöt av sin första sommar som husägare!

Det verkar ha blivit en riktigt härlig sommar för fler än bara Soraya Lavasani. Även Maria Forsblom berättar för Svensk Dam om sin avkopplande ledighet.

Annons

– Det här är faktiskt den semestern på flera flera år som jag känner att jag varit som mest avkopplande och frånkopplande. Det har verkligen inte varit någon skrytsemester, utan vi har varit lediga och hemma. Och just i år har det varit nyckeln till att ladda batterierna.

Lämnade Nyhetsmorgon

Även om programledarna var saknade under sina ledigheter, gav det nya stjärnor chansen att lysa lite extra. Matilda Boza är vi annars vana att se som nyhetsankare i TV4-Nyheterna, men under sommaren var hon ett frekvent ansikte i Nyhetsmorgon.

Och här kan man snacka om succé! Matilda gjorde ett sådant avtryck hos tittarna, att de vädjade i TV4s kommentarsfält att hon skulle få bli en av de fasta programledarna.

Men i mitten av juli gjorde stjärnan sin sista sändning och återgick till Nyheterna, till mångas stora besvikelse.

"Har du semester nu eller kommer du och Johan jobba även nästa vecka?", frågar en tittare.

"Grymmaste Matilda! När är du nästa gång i Nyhetsmorgon som programledare?" undrar en annan.

"Nu går jag tillbaka till nyheterna men håller tummarna för att det blir mer inhopp på nymo i framtiden", svarar Matilda.

Nu var det äntligen dags! Under fredagens sändning var det inte Sofia Geite, som vi är vana att se bredvid Steffo Törnquist, utan Matilda Boza. Hon är fortfarande bara inhoppare, men tittarna hyllar beslutet på Nyhetsmorgons Instagram ändå. Vilken kul överraskning!

Foto: TV4/TT

Annons