Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Efva Attling bryter tystnaden – så är verkliga relationen med Niklas Strömstedt i dag

27 okt, 2021, 17:00 
AvIndra Nordemar

Det har gått 26 år sedan äktenskapet mellan smyckesdesignern Efva Attling och artisten Niklas Strömstedt plötsligt tog slut. Men hur är egentligen de forna äkta makarnas relation i dag?

Annons
Här bryter Jenny Strömstedt ihop efter Niklas ärliga ord om oron i äktenskapetBrand logo
Här bryter Jenny Strömstedt ihop efter Niklas ärliga ord om oron i äktenskapet

De var ett av kändis-Sveriges hetaste par.

På mingelbilder från 90-talet ser det ut som att kärleken sprudlade mellan Niklas Strömstedt och Efva Attling. Men plötsligt gick kärlekslyckan i kras.

Niklas och Efva gifte sig 1985 och under äktenskapet fick de två söner ihop. Men 1995 kom beskedet som chockerade Sverige – makarna valde att gå skilda vägar efter nio år som gifta.

Nu, 26 år senare, bryter Efva Attling tystnaden om relationen med exmaken.

Sanning om Niklas Strömstedt och Efva Attling

Niklas Strömstedt var en av årets sommarpratare och i programmet berättade han öppenhjärtigt om dagen då han fick veta att Efva träffat någon annan.

Efva hade varit på en jobbresa i Malmö och när hon kom hem betedde hon sig märkligt. Svaren var otydliga när Niklas frågade hur hon hade haft det. I stället för att ge svar på tal hoppade hon in i duschen.

– När hon var klar ropade hon på mig och ville att jag skulle komma upp på övervåningen. ”Sätt dig ner”, sa hon. Det kändes konstigt. Främmande. Sånt som någon säger på film. ”Jag är förälskad i Eva Dahlgren. Det har pågått i flera månader. Hon var med mig i Malmö”, sa Niklas i ”Sommar i P1”.

Annons

Efvas relation med Eva bakom ryggen på Niklas fick honom att tvivla på om deras relation någonsin varit äkta.

– Vi hade varit ihop i 15 år. Gifta i nio. Hade vi någonsin varit riktigt, riktig nära? Jo det fanns ögonblick. Hade vi talat ärligt och vågat visa oss för varandra? Tveksamt, även om jag vet att hon kämpat för det.

Efva Attlings och Niklas Strömstedts verkliga relation i dag

Många kanske tänker att de ärliga orden från Niklas kom som en chock för Efva, men faktum är att hon redan visste vad Niklas skulle säga i sitt sommarprat innan det sändes.

I podcasten "Nemo möter en vän" berättar hon nu.

– Jag fick läsa det innan, så tajta är vi. Alla äger sin historia.

Nu har det gått många år sedan uppbrottet och relationen till Niklas, och även Jenny Strömstedt, är numera bra.

– En vän och far till mina barn. Den är bra. Jenny och Nicke, vi är ganska tajta.

I dag lever både Efva och Niklas lyckliga i sina respektive äktenskap. Efva lever ihop med Eva Dahlgren än i dag och Niklas träffade kärleken på nytt och gifte sig med Jenny Strömstedt 2011.

Foto: TT

Annons