Elin Härkönens nya ord om omskakande krisen – efter sveket från exet Paolo Roberto

Elin Härkönen och Paolo Roberto

Foto: TT

Elin Härkönen berättar om hur skandalen påverkat henne.

I maj 2020 vaknade svenska folket till en nyhet som tapetserade löpsedlarna. TV-profilen Paolo Robert greps i en razzia i Stockholm, och erkände dagen efter i TV4 att han köpt sex.

Förutom att han förlorade otaliga samarbeten och jobb från företag som inte längre ville förknippas med honom, förlorade han även flickvännen Elin Härkönen. Nu, två år senare, berättar hon hur hanterade skandalen.

Bröt med Paolo Roberto

Skandalen ledde som sagt till att Elin Härkönen valde att bryta med Paolo, inte omedelbart, utan det var ett tag efter. Det var när Paolo gästade podcasten Sista måltiden och uttalade sig om feminism som Elin valde att öppet bryta med Paolo. Han sa bland annat att "feminismen är det skadligaste som hänt jämställdheten".

"Jag har inte kunnat ta in det eller inse att det faktiskt har hänt. Min enda förklaring är att jag hamnade i någon slags överlevnadsbubbla. För att ens orka ta mig upp på morgonen"

"Förblindad av kärleken har det tagit tid för mig att förstå. Men nu, ett år senare har allt kommit ikapp mig och han gör det väldigt enkelt för mig att förstå".

"Jag vägrar associera mig med människor som har en skadlig kvinnosyn och som vägrar lära sig av sina misstag", skrev hon bland annat på Instagram.

Idag lever Elin istället med pojkvännen Anthony Yigit, 30, som är boxare och känd från TV4-programmet "Elitstyrkans hemligheter".

Mikael Sandströms bild med Lotta Engberg avslöjar det stora steget: "Vi växlar upp"

Ulf Lundell i storbråk med dottern Sanna – påhoppet på Mikael Persbrandt

"Värdelös och otillräcklig"

Och nu väljer hon att återigen berätta om hur skandalen med Paolo Roberto påverkade henne. Det är i en intervju med Wellness som hon får frågan om hur hon tog igenom sig krisen som var med Paolos sexskandal.

– Hela världen rasade, men jag kände att jag har varit igenom värre saker än det här. Jag har brutit nacken och klarat mig. Jag försökte tänka ”jag klarar det här”. Hela tiden peppade jag mig själv och sa ”du är stark”, även de dagarna när man kände sig helt värdelös och otillräcklig, berättar hon.

– Det var ju inte jag som hade gjort fel. Jag kan inte kontrollera vad andra människor gör. Men att våga lita på folk igen, det är något jag har fått jobba med.

Hon fick även utstå hat i samband med händelsen, eftersom hon var tillsammans med Paolo.

– Helt plötsligt var det inte vad jag kände som var viktigt längre, utan det var vad alla andra kände. Jag ville bara få vara mig själv och ta mina egna beslut utan att halva svenska folket skulle tycka till. Men jag fick mycket kärlek också, det ska man inte glömma, berättar hon för Wellness.

Foto: TT