Emma Greens krav på SVT inför Mästarnas mästare – nya livet efter skilsmässan från tränaren

Emma Greens krav på SVT inför Mästarnas mästare – nya livet efter skilsmässan från tränaren

Emma Green är en av våra främsta höjdhoppare genom tiderna, med sitt personbästa på 2,01 meter.
För Svensk Damtidning berättar hon om skilsmässa från sin tränare, om nye kärleken och om sin medverkan i Mästarnas mästare på SVT.
Här är alla deltagare i ”Mästarnas mästare” 2022!
1:09

Efter reklamen: Här är alla deltagare i ”Mästarnas mästare” 2022!

(1:09)

Slå på ljud

Ja, Emma Green, 37, må ha hoppat hela 2,01 meter i höjd och ha ett VM-brons som sin främsta merit. Men nu ställs den tidigare höjdhopparen inför helt andra utmaningar i Mästarnas mästare på SVT.

– Det var helt fantastiskt och fruktansvärt på samma gång. Så himla roligt med ett bra gäng, som klickade väldigt bra. Men samtidigt så jobbigt och jag undrade många gånger varför jag utsatte mig för det, säger Emma och skrattar.

Emma tävlar mot proffsdansarna Joanna och Henric Stillman, alpinstjärnan Patrik Järbyn, proffsboxaren Frida Wallberg, tennisproffset Magnus Norman, styrkelyftaren Sofia Loft, speedwayföraren Antonio Lindbäck, handbollsproffset Ola Lindgren, och golfproffset Carin Hjalmarsson. Hur det går kan Emma självklart inte avslöja, men säger att inspelningen i Spanien i september var extremt tuff på många sätt.

– Det var blod, svett och tårar. I den första tävlingen armgång fläkte vi upp våra handflator, så att det blev köttsår och det var inte så härligt att tävla efteråt.

Emma Greens krav på SVT inför Mästarnas mästare

Dessutom var det tufft att vara ifrån barnen, Bente, 4, och Loke, snart två. Emma fick därför dispens av SVT att vara med i den första gruppen, så att hon inte skulle behöva vara borta mer än en vecka i sträck.

– Jag har alltid sådan separationsångest och vill bara vara hemma, säger hon.

Antonio Lindbäck, Emma Green, Ola Lindgren, Magnus Norman och Sofia Loft tävlar i den första gruppen i årets Mästarnas mästare.

Janne Danielsson /SVT

Samtidigt som vi pratar över telefon hör man barnen stoja i bakgrunden.

– Det är intensivt, men också väldigt härligt. Man har ju saker att göra hela tiden, säger Emma.

Just nu är det extra intensivt, eftersom det råder magsjuka hemma i villan söder om Göteborg. Emma och sambon Emil Salon, 36, hjälps åt att vabba, men mestadels blir det han som får vara hemma, eftersom han är anställd och hon egenföretagare.

Sedan Emma la höjdhoppskarriären på hyllan 2017 har hon byggt upp en egen karriär som personlig tränare och yogainstruktör på nätet. Men är också föreläsare kring hälsofrågor och säljer sin egen fotokonst. Hon vill inspirera till hälsa och välmående, men även till att bejaka det vackra i livet.

Emil delar hennes idrottsintresse. Han var tidigare professionell basketspelare, men arbetar idag på bank.

– Vi är ett bra team, som kompletterar varandra. Han är mer hönsig än jag, medan jag är bättre på att hålla ordning hemma och att hålla i barnens rutiner.

Emma Green 2017 då hon fortfarande var aktiv i sin karriär.

Jonas Ekströmer/TT

Så träffade hon sambon Emil

Deras blickar möttes första gången på en flygplats i Lund. Emma skulle flyga till Umeå för att tävla i SM i friidrott. Emil skulle hem till staden han bodde i, för att inleda basketsäsongen. Väl på plats i Umeå gick Emils basketlag på friidrottstävlingarna och efteråt skrev han till henne på sociala medier.

Det visade sig att de gått på samma gymnasieskola och hade flera gemensamma vänner. Senare den hösten blev Emma inbjuden till tv-programmet Go´kväll, som spelas in i Umeå och då hörde hon av sig till honom.

– Jag kan vara blyg och tillbakadragen, men jag kände bara att jag behövde få veta om det var något mellan oss.

De sågs skämtsamt nog på Café Göteborg i Umeå och klickade direkt.

– Jag kände snabbt att han var den rätte. Allt var och är så enkelt tillsammans med Emil.

Yannick Tregaro, Emma Green och tränare Yannick Tregaro gifte sig men skilde sig 2014.

Karin Törnblom/TT

Emma Greens tidigare äktenskap med tränaren

När de träffades hade Emma precis skilt sig från sin friidrottstränare Yannick Tregaro, efter en längre relation och tre års äktenskap. Det var ett gemensamt och vänskapligt beslut.

– Jag var så ung, bara 19 år när jag blev tillsammans med honom. Jag hade inte hunnit bli mig själv riktigt.

Om det är något Emma har lärt sig av skilsmässan, så är det att ingenting blir bättre sedan. Ska det vara bra, får man göra det bästa av situationen nu. Hon och Emil värderar familjelivet högt och ser till att få mycket kvalitetstid med barnen.

– Hellre att vi jobbar mindre och får pussla lite med det ekonomiska, för då blir livet inte så pressat och stressat. Det gäller att njuta av vardagen.

Intervjun lider mot sitt slut och jag frågar om Emma är lycklig.

– Ja, förutom magsjukan är jag väldigt lycklig! Jag är bra på att se det positiva i livet, och har övat mig i att vara tacksam för allt som är fint. Men jag är också en extrem känslomänniska som kan gå in i mina känslor och vara väldigt ledsen. Jag tillåter mig att känna efter, för jag vet att det alltid vänder.

Emma Green beskriver Mästarnas mästare som ”helt fantastiskt och fruktansvärt på samma gång”.

Janne Danielsson /SVT

LÄS MER: Mästarnas Mästare-profilen Frida Hansdotters anklagelse – efter känsliga bilden

LÄS MER: Magdalena Forsbergs trauma – beskedet som förändrade allt

Fakta Emma Green

Emma Green har ett personbästa på 2,01 meter i höjdhopp.

Född: 8 december 1984 i Bergsjön, Göteborg.

Bor: Villa i Kullavik, söder om Göteborg.

Familj: Sambon Emil Salon, 36. Barnen Bente, 4, och Loke, snart två.

Gör: PT-online, coach och föreläsare.

Aktuell: I Mästarnas mästare på SVT.