Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förändringen i Nyhetsmorgon – efter Malou von Sivers comeback: "Passar mig"

28 okt, 2022, 05:00 
AvIbraheem Alsalman

Den folkkära programledaren Malou von Sivers, 69, är redo för comeback i Nyhetsmorgon.
På söndag är det dags igen – och vi kommer märka ett par förändringar.
– Jag säger som David Bowie: ”En dag utan att arbeta är en förlorad dag", säger hon i en längre intervju med Svensk Damtidning, säger tv-profilen.

Annons
Här är Malou von Sivers TV4-karriärBrand logo
Här är Malou von Sivers TV4-karriär

Malou von Sivers, 69, ligger sannerligen inte på latsidan – snarare tvärtom.

För drygt två veckor sedan släppte hon romanen "Hon som hade allt", som handlar om familjehemligheter.

Det är också tydligt. Malou von Sivers vill hålla sig sysselsatt.

– Jag säger som David Bowie: ”En dag utan att arbeta är en förlorad dag", säger hon i en längre intervju med Svensk Damtidning.

I början av oktober kunde Svensk Damtidning avslöja att den 69-åriga programledaren, kommer att göra comeback i Nyhetsmorgon. Något som bekräftades av huvudpersonen kort senare:

– De (TV4) frågade om jag ville köra och jag tyckte det vore jättekul. Det är inga konstigheter.

Helena Groll, Helene Benno, Malou von Sivers och Jan Eliasson på vimmel på bokreleasen för Malou von Sivers bok ”Hon som hade allt” på Norstedts förlag

Malou gör comeback i Nyhetsmorgon nu på söndag

Nu berättar Malou om sina planer inför sin stora comeback – som hon väljer att benämna som "gästspel".

Annons

Totalt blir det tre söndagar som Malou von Sivers leder TV4:s stora och omåttligt populära program. Hon inleder nu på söndag 30 oktober och sedan rullar det på, 27 november och 4 december!

– Jag ska hoppa in tre söndagar under hösten så det är inte så att jag är tillbaka som ordinarie programledare. Ett roligt gästspel.

Hur har reaktionerna varit sedan det blev känt att du gör comeback?

– Som sagt så blir det ett gästspel, men det har varit många upprörda känslor och frågor sen jag slutade med Malou Efter tio och därför känns det väldigt kul att plocka in några tittarfavoriter i Nyhetsmorgon Söndag. Men mitt huvudfokus kommer ju förstås vara mitt nya program "Malou Möter" som jag gör samtidigt.

Förändringen i Nyhetsmorgon – efter Malou von Sivers comeback: "Passar mig"

Malou von Sivers har skrivit böcker, intervjuat internationella makthavare som Nelson Mandela och Kofi Annan och juste – det var även hon som en gång i tiden startade Nyhetsmorgon, som då hette "Gomorron" tillsammans med Bengt Magnusson.

Malou ser fram emot att gästspela i Nyhetsmorgon. Foto: Margareta Bloom Sandebaeck.

Vad betyder Nyhetsmorgon för dig?

– Det ligger mig varmt om hjärtat eftersom det var där jag började min tevekarriär. Sen var det ett banbrytande program eftersom det var första gången man gjorde ett morgonprogram i Sverige. Dagen efter premiären var det flera upprörda recensenter som tyckte var fruktansvärt med teve på morgonen: som att servera barnen Coca-Cola till frukost” skrev en recensent i Expressen. Men programmet blev populärt väldigt snabbt vilket var roligt. Bengt och jag jobbade varje dag de första åren, förutom helger så tittarna lärde känna oss som ett par i Nyhetsmorgon.

Annons

Vad fick dig att tacka ja?

– Kanske för att jag ofta saknar Malou Efter tio. Det var ett svårt beslut att sluta efter 16 år, men samtidigt blev det tufft att köra 200 timmar direktsända timmar om året. När ledningen frågade om jag ville återuppta mitt intervjuprogram "Malou möter" så blev det lättare att fatta beslutet.

Den 30 oktober, alltså nu på söndag, är det dags. Malou von Sivers kommer att programleda Nyhetsmorgon. Hon avslöjar att en favoritsegment från "Malou efter tio" kommer att komma tillbaka.

– Jag ska ta med några tittarfavoriter från Malou Efter tio som jag vet många har saknat. Till exempel Perspektiv med Martina Montelius, Marie Göranzon, Åsa Beckman och Helena Bergström. Det ska bli väldigt roligt att träffa det gänget igen. Nyhetsmorgon Söndag passar mig bra eftersom det är längre samtal, säger den 69-åriga tv-profilen till Svensk Damtidning.

Annons