Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förfallet – döttrarnas hemska upptäckt efter Lill-Babs död

31 aug, 2021, 16:00 
Lill-Babs och Kristian Kaspersen
Lill-Babs döttrar gjorde en hemsk upptäckt efter mammans död.
Annons
Vännen Mona Tumba om Lill-Babs sista tidBrand logo
Vännen Mona Tumba om Lill-Babs sista tid

Lill-Babs Svensson hade levt ett långt och rikt liv när hon lämnade oss. Döttrarna Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson fanns där för att ta farväl av sin älskade moder när stunden var inne.

"Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla i dag på förmiddagen", skrev systrarna på Instagram efter att Lill-Babs gått bort.

Lill-Babs hem bjöd på en vemodig syn

Och med ett rikt liv kommer ett stort, spretigt arv. Kristin tog på sig att renovera Lill-Babs hus i Järvsö, en familjeklenod som ikonen köpte redan på 1970-talet.

Kristin har dokumenterat renoveringen på sitt Instagram-konto. För tillfället har det varit köket som varit i fokus för arbetet.

”5 dagar att installera allt. Hantverkarna har även fixat med målning, el och VVS. Stor lycka att få flytta in i köksskåpen igen. Utrymmet i lådorna är fantastiskt och att äntligen ha ett kryddskåp känns så härligt. Den stora kylen kommer passa oss perfekt och den magiska spisen med inbyggd fläkt lyfter verkligen köket. Nu återstår bara att snickaren och målaren ska göra sitt jobb runt omkring”, skrev Kristin i juli.

Annons

Köket höll på att förfalla

Faktum är att köket bjöd på en ganska vemodig syn innan renoveringen inleddes. I en artikel skriven av vitvarujätten Epoq, som stått för ombyggnaden av köket, kan man läsa att Kristin fick se "kökshandtag som lossnade och en spis som sjöng på sista versen".

– Vi ville att det fortfarande skulle se ut som mammas kök, men samtidigt ville vi göra det mer praktiskt och modernt, säger Kristin i Epoq-artikeln.

Kristin och Malin lassade ur det gamla köket och skänkte det till Erikshjälpen. De rev också ut en vägg.

– Nu finns det plats att umgås många här, vilket vi älskar att göra – och som jag vet att mamma älskar att vi gör. Ända sedan huset byggdes har det varit en samlingspunkt för oss alla, och det är det fortfarande, säger Kristin.

Annons