Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Första artisterna i Melodifestivalen avslöjade – här är listan

12 okt, 2023, 06:28 
Vendela Lönnqvist
Vi längtar!
Vi längtar!

Det närmar sig!

Annons
Jon Henrik – så blir livet efter MelloBrand logo
Jon Henrik – så blir livet efter Mello

Lördagen den 3 februari drar 2024 års upplaga av “Melodifestivalen” igång – med raketfart.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är flera artister redan säkrade, och det väntas bli en hel del folkkära comebacker.

Då börjar "Eurovision Song Contest" – värdstaden

Under sex lördagar i februari och mars kommer tittarna tas med på en musikresa för att till slut kora vinnaren som sedan representerar Sverige, som också agerar värdland i kommande “Eurovision Song Contest”, i Malmö senare under 2024.

Till Aftonbladet menar källan att flera skivbolag och musikförlag fått besked om både artister och låtar. Det är däremot fortfarande ett axplock, i och med att SVT än så länge inte gett grönt ljus för särskilt många.

Loreens hemliga plan till Eurovision: ”Ingen rast, ingen ro”Brand logo
Loreens hemliga plan till Eurovision: ”Ingen rast, ingen ro”

Folkkära artister medverkar i "Melodifestivalen"

Och det första namnet är stort – Sveriges största dansband Lasse Stefanz kan nämligen dyka upp på scenen under kommande års upplaga.

Annons

– Olle Jönsson (frontman red. anm) var ju en av de som tillförde mest i ”Så mycket bättre” förra året. Melodifestivalen är ett smart sätt att bygga vidare på det, säger en källa till Aftonbladet.

Artistens ändring inför "Melodifestivalen"

Ytterligare ett namn som många känner igen är artisten Dotter, som gör sitt fjärde försök att knipa guldbiljetten till finaldagen.

Det blir dock en ändring från tidigare framträdanden – låten hon enligt källor ska framföra kommer denna gång att vara skriven på engelska.

Rockbandet tillbaka på scen

Även återkommande Smash Into Pieces ska ha tackat ja till att uppträda kommande år. Rockbandet uppträdde förra året och kom trea med låten “Six feet under” – en låt som nått över 19 miljoner spelningar på Spotify.

Annons

26-åriga Liam Cacatian Thomassen, mer känd som Liamoo, ska också vara klar för tävlingen. Artisten vann “Idol” 2016 och två år senare debuterade han med låten “Last breath”.

Då släpps artisterna inför "Melodifestivalen"

Bättre gick det för honom när han slog sin vackra stämma ihop med Hanna Ferm. Duon kom trea 2019 med låten “Hold you”. Fyra år senare landade han på en fjärde plats med låten “Bluffin”.

Resten av samtliga i startfältet väntas presenteras i slutet av november eller början av december.

Annons