Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fredrik Skavlans lyxliv med Maria Bonnevie – hemliga miljonerna avslöjas

07 dec, 2021, 19:00 
AvLinus Brännström
Fredrik Skavlan Maria Bonnevie

Fredrik Skavlan är en av de mest folkkära programledarna men också en av de mest privata. Så här lever sexbarnspappan utanför tv-studion med kärleken Marie Bonnevie – husen i Norge och Sverige och mångmiljoninkomsterna.

Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 48?

"Jag är både introvert och extrovert."

Så förklarade Fredrik Skavlan, 55, sin personlighet när han tidigare i höst ställde upp på en sällsynt intervju i TV4:s Hellenius hörna.

– Att teckna är en väldigt introvert grej som jag håller på med och gillar att göra, när jag inte är på tv så sitter jag helt ensam på vinden och tecknar. Sedan älskar jag det här sociala så jag har både och, säger han till David Hellenius i programmet.

Fredrik Skavlan – så lever sexbarnspappan privat

Ända sedan Skavlan började sändas i SVT 2009 har norrmannen Fredrik Skavlan varit en av Sveriges mest populära programledare. Hemma i Norge var han redan stor tack vare bland annat pratshowen Først & sist som sändes i 17 säsonger i NRK.

Trots det har han till stor del lyckats hålla sitt privatliv utanför offentligheten.

Karriären ledde till skilsmässa – dåliga samvetet

Fredrik Skavlan gick från att vara tidningsjournalist och serietecknare till att bli tv-stjärna – något som förändrade hans liv men också splittrade hans familj.

Annons

Redan 1989 gifte han sig med Sophia Skavlan och paret fick tre barn som i dag är vuxna – George, Selma och Susanne. Men äktenskapet sprack när Fredrik Skavlans kändisskap blev allt större och han träffade en annan kvinna.

– Jag blev kär i en researcher. Det är same old story. Det här var min 40-årskris. Det var hemskt. Det sägs att en skilsmässa tar tre år av ens liv och det tror jag är helt rätt. Minst, berättade han i Sveriges Radios Söndagsintervjun 2018.

Han kallar det för en 40-årskris men han var bara drygt 30 år när paret skilde sig i slutet av 1990-talet. Hur uppbrottet gick till är något han har skuldkänslor för än i dag.

– Hur ska jag säga? Vi träffades väldigt unga. Vi fick tre barn. Jag fick de här jobben, började med tv. Jag tror jag ändrade mig, säger han i Söndagsintervjun.

– Du har fått tre barn med någon. Det gör att man står i evig tacksamhet. Det är en utmaning för mitt samvete. För jag hade så extremt dåligt samvete. Jag klarade inte att ta beslutet. Så därför var det till sist hennes beslut. Men det var också för att jag varit helt hopplös. Jag kände mig svag och hopplös. Som den värsta typen av man. Feg.

Mikael Persbrandt ropade efter Fredrik Skavlan genom brevinkastet.

Konfronterades av Persbrandt om Bonnevie

Sedan 2006 lever Fredrik Skavlan med den svensk-norska skådespelerskan Maria Bonnevie, 47. När de träffades i samband med en intervju hade hon precis gått igenom ett uppmärksammat uppbrott från Mikael Persbrandt, 58.

Annons

Bonnevie och Persbrandt förlovade sig 1998 men förhållande rämnade 2005 då det blev känt att han väntade barn med Sanna Lundell – nyheten briserade samtidigt som Bonnevie och Persbrandt spelade Fröken Julie tillsammans.

Flera år senare blev det känt att Persbrandt, när han fick reda på att Bonnevie träffat Skavlan, åkte till Södermalm i Stockholm för att på något sätt göra upp.

I sin självbiografi Så som jag minns det berättar Mikael Persbrandt om hur han ropade till Fredrik Skavlan genom brevinkastet:

"Är du inte man nog? Vågar du inte?"

När Persbrandt långt senare gästade Skavlans pratshow skrattade de åt händelsen. Men Fredrik Skavlan har också sagt i Söndagsintervjun att det inte kändes så humoristiskt när det inträffade.

Tillsammans med Marie Bonnevie har Fredrik Skavlan fått tre barn till – de är födda 2012, 2015 och 2018. Paret har dock varit noga med att hålla barnen utanför offentligheten.

Fredrik Skavlan lever sedan många år med Marie Bonnevie – paret har tre gemensamma barn. Sexbarnspappan Skavlan har även tre barn från äktenskapet med Sophie Skavlan.

Bråket om Skavlans 20-miljonershus

Familjen har tre boenden – lägenhet i Stockholm, hus i Oslo och ett lantställe på svenska västkusten, enligt Aftonbladet. Huset i Oslo köptes 2018 för motsvarande 23,3 miljoner svenska kronor.

Annons

Det är en k-märkt fastighet med en boyta på 230 kvadratmeter exklusive källare och loft. Den omfattande men varsamma renoveringen av huset har blivit uppmärksammad då Fredrik Skavlan hamnade i en tvist med en av hantverkarna – han vägrade betala för fönsterrenoveringen som han ansåg vara undermålig och ärendet hamnade i domstol.

Tidigare i år kom domen som sade att Fredrik Skavlan måste betala 540 850 norska kronor till hantverkaren och dessutom stå för rättegångskostnaden på 293 974 kronor.

Nu drabbar det ingen fattig. Skavlan produceras av Fredrik Skavlans eget produktionsbolag Monkberry – ett upplägg som blivit en ekonomisk succé för programledaren.

Enligt Expressen betalade norsk tv motsvarande 90 miljoner svenska kronor för det senaste kontraktet på fyra säsonger samtidigt som SVT ska ha pytsat in 50 miljoner kronor.

Maria Bonnevie och Fredrik Skavlan har båda framgångsrika karriärer – här prisas hon på den norska tv-galan Gullruten.

Svåra livspusslet med Marie Bonnevie

När tidningen i fjol granskade Fredrik Skavlans ekonomi konstaterade man att han han då plockat ut 17,5 miljoner kronor i utdelning från sitt norska bolag – utöver en lön på 1,8 miljoner kronor. Från sitt svenska bolag tog han samtidigt en utdelning på 5 miljoner kronor.

Annons

– Larmet går hos mig när kortet inte fungerar i butiken. Jag har inte varit inne på min internetbank på 15 år, har Skavlan berättat i den norska podden Stormkast.

Med två framgångsrika karriärer och tre gemensamma barn under tio år tvingas Fredrik Skavlan och Marie Bonnevie förstås lägga ett avancerat logistikpussel.

– Hon måste gå för de bästa rollerna. Inte de som passar bäst ihop med vårt schema. Men det är en utmaning att få det att gå ihop, berättar Skavlan för norska tidningen VG.

– Jag är den som har körkort i familjen och den som lagar maten. Men jag kan med handen på hjärtat säga att vi aldrig haft en diskussion om hushållsarbete i familjen. Vi gillar att hålla på här hemma. Vi sitter nästan aldrig still.

Fredrik Skavlan under inspelningarna av den sista säsongen av den framgångsrika pratshowen.

Avskedet från tv: "Arbetslös"

I våras var Fredrik Skavlan föräldraledig och SVT sände i stället en pratshow med Carina Bergfeldt. Men nu är Skavlan tillbaka i rutan – för att ta farväl. Höstens omgång av pratshowen blir den sista.

– Ingen tror mig när jag säger det men för första gången i mitt liv så vet jag inte vad jag ska göra de kommande två åren. Efter jul så är jag arbetslös, säger Fredrik Skavlan i Hellenius hörna.

– Jag har suttit i rutan i 25 år. Jag måste bestämma mig för att sluta innan någon kommer och säger att "du kanske borde sluta".

Foto: TT

Annons