Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Fruns känga till Anders Lundin – avslöjar otrevliga karaktärsdraget: "Skäms"

18 apr, 2024, 18:50 
Vendela Lönnqvist
TT
Frun håller inte inne med orden!
Annons

Har du tänkt på att Anders Lundin är en riktig fena som programledare för "Robinson"?

Anders Lundin ryter ifrån: ”Tråkigt & otrevligt”Brand logo
Anders Lundin ryter ifrån: ”Tråkigt & otrevligt”

Första gången Anders Lundin rattade "Robinson"

Det är inte konstigt alls. Han har nämligen gjort det förr – första gången var redan 1999 när programmet hette "Expedition Robinson" och sändes på SVT istället för TV4.

Därefter tog han över "Allsång på Skansen" efter Lasse Berghagen och har gjort flera program för i andan av public service.

Därför syns Anders Lundin i "Robinson" igen

Nu är han alltså återigen tillbaka i TV4, ett uppdrag han tog sig an tack vare sina barn.

– Det är ju ett program som är väldigt uppskattat och kul att prata om. Men sedan så var jag också väldigt frestad av att göra något som mina barn skulle tycka var coolt, för allt jag gjorde som de skulle tycka var coolt, det gjorde jag innan de fanns, säger han i Kristoffer Triumfs podcast ”Värvet”.

Annons

Ja, Anders Lundins barn är inte så pass gamla att de minns alla häftiga programledaruppdrag deras pappa tagit sig an genom åren.

Så träffade Anders Lundin sin fru Kerstin

Tacka vet vi alltså Adrian, 17, och Mathilda, 15, som Anders har tillsammans med frun Kerstin Ryhed Lundin, 51.

Paret träffades 1999 – alltså samma år som Anders rattade "Expedition Robinson" – på scenen på Mosebacke i centrala Stockholm. Då körade Kerstin bakom honom, innan hon följde med till Allsång-scenen och stod i kören även där.

Fyra år senare, 2003, gifte de sig.

– Vi tycker så klart väldigt mycket om varandra. Vi har roligt, känner igen oss i varandra, och har förståelse för varandras sätt att vara och reagera. Det tror jag är viktigt: Som hon uppfattar mig, tycker jag stämmer med hur jag är, berättade Anders i Expressen på en fråga om hustrun.

Frun Kerstin om vad hon ogillar hos Anders Lundin

Nu, 25 år senare, kan vi med gott mod påstå att Anders och Kerstin känner varandra rätt bra. Med det kommer också ärlighet, och Kerstin är inte blyg med att erkänna vad det är med Anders hon stör sig på. Det berättar Robinson-programledaren i Värvet:

– Min fru säger att hon tycket att det är helt sjukt att jag kan sitta och prata såhär länge om mig själv. Och då skäms jag lite.

Annons