Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gyllene tiders miljonintäkter – så mycket skiljer mellan medlemmarnas inkomster

14 jul, 2023, 21:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
Gyllene Tider
7 juli startade Gyllene tider igång sin sommarturné Hux Flux i Halmstad.

Gyllene Tider är aktuella med sommarturnén Hux Flux. Se här hur mycket varje bandmedlem tjänar.

Annons
Här läxas Per Gessle upp av Marianne Mörck efter fräcka sexlåtenBrand logo
Här läxas Per Gessle upp av Marianne Mörck efter fräcka sexlåten

I helgen startade Gyllene Tider igång sin nya turné Hux flux. Turnén kommer pågå till 5 augusti och består av 15 stopp över hela landet, från Malmö till Piteå. I och med turnén har Expressen gjort en sammanställning på bandmedlemmarnas inkomst – så mycket skiljer det mellan den högsta och lägsta inkomsten.

Mångmiljonbelopp

Alla medlemmarna i det folkkära bandet har företag där pengar som är kopplade till bandets framgångar och medlemmarnas olika sidoprojekt kommer in.

Expressen bekräftar inkomsterna för de fem bandmedlemmarna under verksamhetsåret 2021 och vi kan se att det finns en betydlig skillnad i hur mycket de tjänar.

Micke ”Syd” Andersson, Anders Herrlin och Göran Fritzon låg samtliga relativt nära varandra med en förvärvsinkomst på 582 400 kronor, 575 600 kronor samt 502 600 kronor.

Annons

Ett hack upp i rangordningen hittar vi Mats Persson. Bandets gittarist hade nämligen en förvärvsinkomst på 1 600 600 kronor.

Trots detta har Mats dock en lång väg upp till den högst tjänande medlemmen i bandet. Ja, ni vet ju själva vem det är, ledsångaren och bandets ansikte utåt, Per Gessle. Per hade under verksamhetsåret 2021 nämligen en förvärvsinkomst på hela 16 955 500 kronor och en kapitalinkomst på 2 626 488 kronor.

Per Gessle drog med andra ord in cirka 39 gånger mer än vad bandets keyboardspelare Göran Fritzon gjorde under verksamhetsåret.

Mats "MP" Persson och Per Gessle
Per Gessle och Mats "MP" Persson under premiären i Halmstad 7 juli.

Adaption på filmduken

Det är inte bara genom sin turné som Gyllene Tider är aktuella. Nu i sommar pågår nämligen också inspelningen av en kommande film om bandet.

Annons

Samtliga av bandets medlemmar kommer att adapteras utav unga skådespelare som gör sina debuter i filmsammanhang. Men det är inte vilka debutanter som helst.

I casten finns nämligen kändisbarnen Lancelot Hedman Graaf som ska spela basisten Anders Herrlin, Phoenix Parnevik som kommer göra rollen som Micke ”Syd” Andersson och Waldemar Wahlbeck som ingen mindre än Per Gessle.

”Tänk att få vara född och uppvuxen i Halmstad och nu få spela en av denna stads största ikoner. Pappa är från Halmstad, Per är från Halmstad, min lärare skapade Gula Tidningen som är en Gyllene Tider-parodi. Det känns som att cirkeln är sluten”, säger Valdemar Wahlbeck i ett pressmeddelande kring sin roll i filmen.

Filmen börjar spelas in nu i augusti och förväntas ha sin premiär sommaren 2024.

Annons