Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Håkan Hellströms nya lyxhus – så mycket kostar det!

20 aug, 2022, 04:00 
AvSimon Holm Stålhand

Håkan Hellström lyxhus, wow!

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Håkan Hellström, 48, är en av Sveriges absolut främsta artister. Göteborgaren har även publikrekordet på Gamla Ullevi när över 70 000 personer under 2016 njöt av sånger från hans repertoar så som Känn ingen sorg, Din tid kommer och Kom igen Lena. Då har alltså artisten Bruce Springsteen och bandet Coldplay även spelat på arenan!

Biljetterna till Håkan Hellströms konsert på Ullevi släpptes 2019 och sålde som smör. Men pandemin har gjort att konserterna skjutits upp flera år. Nu ska fyra konserter gå av stapeln den 19, 20, 26 och 27 augusti – och publikfest väntar återigen! Det ger givetvis ett rätt härligt klirr i kassan för Håkan Hellström också.

Håkan Hellströms lyxiga hus

Fyra utsålda Ullevi innebär runt 200 miljoner kronor i intäkter och hälften kan gå rakt ner i popidolens fickor. I alla fall enligt musikjournalisten Pierre Hellqvist på Sonic Magazine, som hjälpt TT med sin beräkning.

Men Håkan Hellström har inte haft det jättejobbigt ekonomiskt de senaste 20 åren.

Annons

Det syns även på hans bil och hus. Han äger bland annat en Land Rover Discovery med nypris på 800 000 kronor. Och tak över huvudet, det har han. Flera tak, dessutom.

Sedan tidigare äger han ett lyxigt sommarhus på Brännö i Göteborgs skärgård, en lägenhet vid Mariatorget på Södermalm i Stockholm och en stor våning i Haga i centrala Göteborg.

Det nya tillskottet i bostäder är en tomt med två hus på 329 och 85 kvadrat. Dessutom har tomten ett eget stall. Sommardopp i idylliska Mjörnsjön finns på behagligt barfotaavstånd och den två hektar stora tomten hittas några kilometer utanför Alingsås centrum.

I december 2021 köpte sångaren loss oasen av ett företagarpar – för 30 miljoner kronor. Det avslöjar Expressen.

Annons