Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hans "Ica-Stig" Mosesson om oron kring den 16 år yngre frun Carola: "Ligger i farans riktning"

22 jul, 2023, 12:00 
Vendela Lönnqvist
Hans Mosesson berättar om livet, karriären och relationen.
Hans Mosesson berättar om livet, karriären och relationen.

Hans Mosesson, mer känd som "Ica-Stig", berättar öppenhjärtligt om relationen till skådespelaryrket och kärleken till yngre frun Carola.

Annons
Marie Göranzons frustration i äktenskapet med Jan MalmsjöBrand logo
Marie Göranzons frustration i äktenskapet med Jan Malmsjö

Hans Mosesson, 78, gjorde sig ett namn på allas läppar för sin folkkära roll som Ica-Stig i Ica:s reklamfilmer.

Den ikoniska rollen i de minnesvärda reklamerna fick sitt slut redan 2005 – till mångas sorg, i och med att han hunnit bli synonym med den nästan kultförklarade karaktären i hela 13 år.

Han tog över Hans Mosesson i rollen som Ica-Stig

Loa Falkman tog då över rollen som Stig, och tittarna fick sig en chock när Hans dök upp iklädd Ica-kostymen under ett av reklaminslagen 2021.

– Det var lite nostalgiskt och det var roligt att träffa de flesta i teamet man arbetade med tidigare, sa Hans vid tiden för hans comeback till Nöjeslivet.

TV: Loa Falkman och hustrun Rosy lurade på hela sin förmögenhet – berättar i "Renées brygga"Brand logo
TV: Loa Falkman och hustrun Rosy lurade på hela sin förmögenhet – berättar i "Renées brygga"

Ingen comeback för Hans Mosesson i Ica:s reklamer

Men det var en gång och aldrig mer, menar Hans som tydliggjorde att det inte blir någon återvändo till den populära karaktären.

Annons

Sedan dess har karriären rullat på för den snart 79-åriga skådespelaren.

Det gör Hans Mosesson idag

Den som saknat Hans i rutan har kunnat se honom i rollen som Berndt i tv-serien "Sjölyckan". Och frågan om pensionär på heltid finns inte på kartan, menar han.

– Ja, så länge som någon vill ha mig. Sen vore det väldigt roligt att få göra en film där jag får vara i min egen ålder, och som handlar om livet som äldre man eller pensionär. Jag har en förhoppning om att någon gång få gestalta något sådant, säger han till Expressen.

Och karriären som skådespelare verkar gå som tåget. I privatlivet är det minst lika bra – Hans njuter av livet tillsammans med sin 16 år yngre fru Carola.

Så träffade Hans Mosesson sin fru Carola

Paret gifte sig 1985, tre år efter att de träffades för första gången. Hans berättar för Hänt om det nerviga första mötet:

Annons

– Det var på en cabaret i Nordstan. Jag gick runt utanför teatersalongen. Det fanns en kiosk där det stod en snygg tjej och jobbade. Jag brukade värma upp genom att jogga i korridoren och så småningom vågade jag prata med skönheten. På den vägen är det.

Sedan dess har paret välkomnat tre söner till världen, och kärleken fortsätter spira för paret, trots deras olikheter:

– Hon är väldigt driftig och initiativrik. På det sättet håller jag mig igång. Jag har en tendens att gå hemma och inte göra så mycket. Men med henne är det hela tiden projekt, har han sagt.

Hans Mosesson om åldersskillnaden i äktenskapet

På frågan om människor i deras omgivning har ifrågasatt deras åldersskillnad, svarar Hans att han aldrig fått kommentarer – åtminstone inte några han har varit mottaglig för.

Men oron finns att Carola en vacker dag kommer behöva ta hand om Hans:

– Det ligger ju i farans riktning, som Leif GW brukar säga. Risken är inte överhängande, men ju helt reell på papperet. Vi får hoppas att hon slipper det, och att det går fort när den dagen kommer, säger han till Nöjeslivet.

Annons