Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hans Wahlgren död 86 år gammal – så var hans sista tid

10 maj, 2024, 12:27 
Hans Wahlgren och Pernilla Wahlgren
Hans Wahlgren har gått ur tiden 86 år gammal, berättar familjen på Instagram. Så var hans sista tid.
Annons
Folkkära svenska profilerna som lämnat oss 2024Brand logo
Folkkära svenska profilerna som lämnat oss 2024

Hans Wahlgren har gått ur tiden 86 år gammal. Det berättar barnbarnet Bianca Ingrosso och dottern Pernilla Wahlgren på Instagram.

"Älskade lilla Pappa ❤️ I natt somnade du in för gott efter en tids sjukdom. Du har varit så så stark..!", går att läsa i Pernillas inlägg.

Där framgår det också att Hans var omgiven av nära och kära när han gick bort, precis som han var tiden som ledde fram till hans bortgång. Här är Hans Wahlgrens sista tid.

Så var Hans Wahlgrens sista tid

Hans Wahlgren slog igenom som skådespelare i filmen "Raggare" 1959 men på senare år jobbade han främst som röstskådespelare och dubbade animerade filmer.

Tiden fördelade han mellan Sverige och spanska Nejra med sin älskade fru Christina Schollin, 86. Både när makarna var i huset på Lagnö och i Spanien kom ofta familjen på besök.

Annons

I slutet av förra året stannade dock Hans hemma när hans fru åkte till den spanska kusten. Vid tillfället sa Christina så här till Svensk Damtidning:

– Han ville inte följa med, helt enkelt. Han har det så bra här hemma.

Hans flyttade in hos dottern Pernilla i hennes villa på Lidingö. När Christina var tillbaka i Sverige flyttade Hans hem igen, men när snön kom tillbaka flyttade både han och Christina till sin dotter.

När Hans bodde hos Pernilla publicerade hon många kärleksfulla inlägg om sin pappa där vi kunde se de kramas och skratta. Pernilla och resten av familjen har också visat hur de tillbringat mycket tid ute hos Hans och Christina på Lagnö den senaste tiden.

I mars sökte Pernilla en personlig assistent till sina föräldrar som skulle hjälpa Hans och Christina med service i hemmet i form av stöd, matlagning, ärende samt "värme och omtanke".

Pernillas sista stund med sin pappa

Nu berättar Pernilla att Hans gått bort efter en tids sjukdom. Hon berättar också om sin sista stund med sin pappa:

Annons

"Det gör så fruktansvärt ont just nu, och sorgen är ofantligt - men när du tog ditt sista andetag så var det det lugnaste och vackraste vi har varit med om. Jag låg vid sida med huvudet mot ditt bröst precis som jag gjort så många gånger som liten..! Linus satt bredvid och höll din hand. Vi sjöng vaggvisorna du alltid sjungit för oss , och vi var hos dig hela tiden tills ditt sista andetag….💔❤️".

Pernilla säger att Hans somnade in i hemmet på Lagnö, omgiven av barn, barnbarn och hans fru sedan 62 år tillbaka, Christina.

"Himlen har fått den finaste av änglar.Älskar dig fina pappa. Vet du att att att …..❤️", avslutar Pernilla inlägget med.

Foto: Instagram/pernillawahlgren, TTAnnons