Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Har bytt namn på treåringen – mot Peter Forsbergs vilja

21 maj, 2024, 18:00 
Peter Forsberg och Kent Forsberg och Nicole Nordin
TT
Familjemedlemmen har fattat ett beslut Peter Forsberg är mindre nöjd med.
Annons

Peter Forsberg är en väldigt omskriven man just nu. Av både roliga och tråkiga skäl.

Han är en väldigt uppskattad expert i Viaplays sändningar från hockey-VM. Men lika mycket skrivs om hans separation från Nicole Nordin – kvinnan han har tre barn med.

Så blir Peter ”Foppa” Forsbergs & Nicole Nordins nya liv efter uppbrottetBrand logo
Så blir Peter ”Foppa” Forsbergs & Nicole Nordins nya liv efter uppbrottet

Sveket mot Peter Forsberg – har bytt namn

Däremot är hans karriär som travmagnat inte lika uppmärksammad. Men "Foppa" är en riktig travfantast och har bland annat ägt en travhäst tillsammans med vännerna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.

Peter Forsberg och Kent Forsberg och Nicole Nordin
Peter hämtar sig från sveket.TT

Han äger också en treårig hingst tillsammans med pappa Kent. Men där gick Kent bakom ryggen på sin son och bytte namn på hästen.

Annons

Det var ett rejält svek, eftersom hästen numera är döpt efter Manchester Uniteds före detta tränare sir Alex Ferguson. Inte alltför angenämt för "Foppa", som hejar på Tottenham.

– Som du hör är det inte jag som har döpt den utan det är farsan. Han är United-supporter medan jag är Spurs-supporter, så hade jag bestämt hade hästen fått ett annat namn. Men det fick jag inte reda på förrän de hade döpt den hästen. Jag tvivlar på att den blir bra, säger Peter till Expressen.

– Skämt åsido, sir Alex har varit king – men United är väl inte högst upp på min lista.

Därför lämnar Peter Forsberg

Snart väntar en höjdpunkt för "Foppa". Travets julafton, Elitloppet, går av stapeln i helgen. Peter har tagit ledigt från Viaplay för att kunna gå.

– Det började egentligen innan jag la av, då började jag gå på Elitloppet. Jag tycker att det är en rolig helg. Vi är några stycken, farsan brukar vara med och det är ett härligt gäng som brukar samlas varje år. Det är en tradition som jag alltid har haft med polarna, åtminstone de senaste 20 åren. Det hoppas jag att vi kan hålla i – och då spelar det inte så stor roll om det är hockey-VM eller inte. Det är något jag måste hålla fast vid, säger "Foppa".

Annons