Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här gör Leif Mannerström det som får tittarna att se rött

08 nov, 2022, 08:03 

Kocken kritiseras nu av tittarna.

Annons
Här dyker kungen upp i ”Sveriges mästerkock VIP”Brand logo
Här dyker kungen upp i ”Sveriges mästerkock VIP”

Nästa vecka går finalen av Sveriges Mästerkock VIP äntligen av stapeln. Det har varit en fartfylld och känslosam säsong där kända amatörkockar försöker charma den stränga juryn.

Nu står det klart att Karl Fredrik Gustafsson och Jesper Blomqvist gör upp i finalen – men det är en annan händelse som snor fokus.

Lämnar programmet efter alla år

Juryn består likt tidigare år av Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing. Och att just Leif dök upp i Mästerkocken var inte självklart, han hade ju faktiskt lämnat.

Istället satsade Leif på sin egna Youtube-kanal där han delar med sig av mattips, men när VIP-upplagan ringde blev svaret ja från superkrögaren:

– Jag blev ombedd att komma tillbaka och vi spelade in programmet på ganska kort tid, vilket passade mig. Det här blir det absolut sista jag gör med ”Mästerkocken”, säger han till Aftonbladet.

Annons

Ett tråkigt besked för många, eftersom Leif är omåttligt populär i rutan. Han är ju inte rädd för att säga vad han tycker, och skojar gärna till det lite grann med deltagarna.

Tittarnas starka reaktioner

Men det är inte bara glädjerop och hyllningar kring Leif. På sin Facebook la TV4 upp ett klipp när finalisten Karl Fredrik kämpade med en sås, då hoppade Leif in med ett litet tips – men han ville inte ge för mycket...

– Den har kokat ihop det är därför den har skurit sig. Det är det som händer när man gör så här, att den har kokat ihop, säger han.

Karl Fredrik, som självklart vill göra allt för att knipa platsen vädjar då om hjälp:

– Finns det något man kan göra nu?

Men Leif är kryptisk.

– Ja det finns ju. Jag vet ju naturligtvis hur man gör det där. Men jag vet inte om jag får säga någonting, svarar han.

Och det verkar som att inte alla uppskattar Leifs lite buttra framtoning i rutan. Under klippet frågar TV4 om inte fler hade velat ha Leif som hjälp i köket, men alla är inte ense:

"Tycker han är lite grinig. Glad han inte är på mitt kök..."

"Nej inte i mitt kök…vi hade blivit osams"

Foto: TT/TV4

Annons