Steffo lurar trisskraparen med fel vinst – skandalscenerna i sändning: “Pinsamt”

03 jan, 2023, 12:00 

När det skulle skrapas triss i Nyhetsmorgon gick allting snett – hon snuvades på miljonen.

Annons

Triss-skrapet är för många en höjdpunkt under Nyhetsmorgon-sändningarna. Det är ju en chans att se ett liv förändras – i direktsändning!

Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Det finns också ett lottskrap som blivit extra minnesvärt för alla inblandade, men inte för att hon drog hem storkovan – tvärtom...

Firar miljonvinsten i Nyhetsmorgon efter triss-skrapet – var helt fel

Händelsen, som ägde rum i maj, fick nu nytt liv när den visades upp i Agnetas nyårskarameller. Det var när Steffo Törnquist och Maria Forsblom välkomnade vinnaren Marianne till studion som det gick riktigt snett.

Hon valde lott varsamt – och det verkade ha varit helt rätt beslut, en stund i alla fall. Hon skrapade sakta, ruta för ruta, och Steffo konstaterar att det kommer avgöras i sista rutan. Maximal spänning, alltså.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

I den sista rutan dyker en etta följt av sex nollor upp och total glädjeyra utbrister i studion – Marianne har blivit miljonär!

En fanfar ljuder i studion och kramar utbyts.

– En miljon kronor! Grattis, vilken bra födelsedagsstart, säger Maria Forsblom.

Steffo Törnquist kramar en trissvinnare i Nyhetsmorgon
Det rådde fullständig glädjeyra i studion!

Men så var det inte alls. Tittarna hemma i rutan önskade säkerligen att det gick att ropa tillräckligt högt så det nådde TV4-huset borta på Gärdet. Faktum är att lotten redan var avgjord.

I den näst sista luckan skrapade Marianne fram en tredje 500 000 kronors vinst, och den verkliga summan hon tog med sig hem var alltså hälften av vad de trott.

Maria Forsblom och Steffo Törnquist tvingas be om ursäkt i sändning

Det gick ett par minuter, och det var först senare som Maria och Steffo skamset fick be om ursäkt.

Annons

– Vi har på oss de största skämsmössorna. Vi var så glada för Marianne som vi trodde vann en miljon. Vi tjöt och kramades, men det var ju inte en miljon hon vann, säger Maria Forsblom och fortsätter:

– Så pinsamt! Vi missade, kontrollrummet, studiopersonalen, Marianne missade. Men tittarna har skapat en storm via våra sociala medier.

Steffo är aningen mer sparsam med sin ursäkt, men visst skäms han med:

– Förlåt då, fortsätter Steffo Törnquist.

Som tur är gick ju inte Marianne hem tomhänt, en halv miljon kronor är ju mer pengar än de flesta får en vanlig morgon.

Så hur har Marianne det idag egentligen? Har hon fortfarande ett brinnande agg? Nej, när hon gästar Agnetas nyårskarameller och träffar Maria Forsblom är hon vid gott mod:

– Jag var så nervös att jag inte uppfattade det. Men det gjorde ingenting, men vi har en avbetalningsplan, skojar Marianne.

– Jag tar den alla dagar i veckan, svarar Maria Forsblom

Foto: TV4

Annons