Här pikar Let's Dance-profilen deltagarna – inför alla

01 apr, 2022, 11:04 
Let's Dance 2022

Stjärnans ord om stämningen bakom kulisserna – som tittarna inte får se.

Annons

Imorgon är det återigen dags för Let's Dance! Åtta par kommer dansa vidare ännu en vecka, medan ett par får lägga dansskorna på hyllan. Förra veckan lämnade Mia Parnevik och danspartnern Tobias Karlsson tävlingen, efter en stenhård dansduell.

Om man ska tro på odds-sidorna är vinnaren så gott som klar. Det är nämligen Eric Saade, som varit favorittippad sedan programstarten. Men juryn säger annorlunda, förra veckan gav jurymedlemmen Tony Irving honom ynka 3 poäng för hans quickstep. Ingenting är alltså skrivet i sten!

Hoppade av tävlingen – mitt i programmet

Det var inte bara tråkigt för Mia Parnevik att få lämna tävlingen först. Hennes danspartner Tobias Karlsson, som är en av Let's Dance mest profilerade dansare, har nämligen haft en aningen otursdrabbad resa i programmet på sistone.

Förra året hade han den omåttligt populära Carola vid sin sida. Hon gjorde bra ifrån sig, och det såg ljust ut för paret i tävlingen – innan mardrömsbeskedet. Carola valde att hoppa av tävlingen av privata skäl. Och utan danspartner är det svårt att dansa tiodans, så Tobias Karlsson fick inte dansa vidare.

Annons

Och det var inte första gången oturen var på besök, eller sista för den delen. Året innan Carola var det dags för Let's Dance första samkönade par att tävla. Tobias Karlsson hade länge kämpat för att den drömmen skulle bli verklighet, men när det väl skedde var besvikelsen stor. Det var nämligen en annan Tobias som turen föll på, och danskollegan Tobias Bader intog tävlingen med artisten Andreas Lundstedt.

– Jag hade hoppats på det. Jag hade kämpat så jävla länge för att få dansa med en kille, sa Tobias Karlsson till Aftonbladet.

Mia Parnevik och Tobias Karlsson
Duons andra, och sista, dans tillsammans.

Kängan: "En och annan..."

Nu knackade som sagt tråkiga besked på igen, och Tobias hann knappt värma upp innan det var dags att lämna tävlingen. På sin Instagram laddade han upp en inlägg där han adresserade situationen.

Annons

"Ja det blev en tidig sorti ur Lets Dance i år. Sjukt tråkigt när det varit en av de roligaste någonsin."

I inlägget fick han även plats med en rejäl hyllning till danspartnern Mia Parnevik, och resten av sina före detta konkurrenter. Men han såg även till att ge en pik till tidigare deltagare, och det verkar inte bara vara en dans på rosor bakom kulisserna...

"Till er andra filurer i tävligen: ta det från en som varit med ett par år, det är inte varje säsong som gruppen är så fin och öppen , det brukar alltid leta sig in en eller annan nöt. Men inte i år" skriver han i inlägget.

Vem Tobias Karlsson kallar för "nöt" håller han för sig själv. Den som har mycket tid på sina händer kan kolla igenom alla säsonger Tobias dansat i, och se om det kastas onda blickar på dansgolvet.

Foto: TT

Annons