Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ebba Buschs hårda krav i direktsändningen – nu reagerar tittarna

17 okt, 2022, 09:30 
AvIbraheem Alsalman

Nu reagerar tittarna på kravet och menar att det kommer bli bättre.

Annons
SE FILMEN: Här är omtalade klippet på Charles – plötsliga utspelet filmasBrand logo
SE FILMEN: Här är omtalade klippet på Charles – plötsliga utspelet filmas

Efter långdragna diskussioner som varade sedan valdagen den 11 september står det nu klart att Ulf Kristersson kommer att bilda regering tillsammans med L och KD med "nära samarbetet" med SD.

Än är allt inte riktigt klart. Det återstår ett par detaljer och en av de är ministerposterna. Vem kommer leda landet tillsammans med moderatledaren?

Ulf Kristersson kommer att bli statsminister och den som är högst ansvarig för att leda landet framåt. Samtidigt förväntas Johan Pehrsson ta hand om utbildningsministerposten.

Så vad får Ebba Busch?

Ja, enligt spekulationerna har Busch krävt näringsministerposten. Under söndagskvällen rapporterade Dagens Industri om Buschs önskan.

Hårda kravet i direktsändningen – nu reagerar tittarna

KD-ledaren gästade Jenny Strömstedt och Nyhetsmorgon under lördagen och fick då frågor om de tuffa förhandlingarna med L och SD, men också fick hon kommentera ministerfrågan.

Annons

– Både vilka ministrar som ingår i regering och vad ansvarsområdena kommer vara, men också utveckla ännu mer det politiska innehållet och inriktningen för det nya politiska ledarskapet, säger hon i programmet.

– Jag kan säga så mycket som att det är klart. Men det kommer vi att berätta det när det är dags att berätta och delge i sin helhet, säger Busch i TV4.

KD:s presstjänst ombads kommentera DI:s uppgifter om det verkligen stämmer att Ebba Busch ville ha näringsministerposten:

”Vi har fått in förfrågningar och spekulationer om ett antal poster där rykten florerar. Vi kommenterar inga sådana”, skriver Kristdemokraternas pressekretare Ebba Gustavsson i ett mejl till tidningen.

Efter inslaget i TV4:s Nyhetsmorgon har många tittare reagerat och kommentarsfältet svämmade med kommentarer:

"Kommer att bra att vi äntligen får en bättre Regering efter 8 år med alla samhällsproblem", skriver en användare.

"Äntligen är den rödgröna sörjan borta, nu kan det bara bli bättre, kommer dock ta lite tid att städa upp efter föregångarna, ha tålamod, det kan absolut inte bli sämre iaf !!!", lyder en annan kommentar.

Annons