Hårda kritiken mot SVT efter händelsen i Mästarnas mästare: "Förstår ni ens?"

Hårda kritiken mot SVT efter händelsen i Mästarnas mästare: "Förstår ni ens?"

Christine Olsson/TT

Nu riktas ny kritik mot SVT:s succé program "Mästarnas mästare".

Här är alla deltagare i ”Mästarnas mästare” 2022!
1:09

Efter reklamen: Här är alla deltagare i ”Mästarnas mästare” 2022!

(1:09)

Slå på ljud

Den 14:e säsongen av "Mästarnas mästare" är i full gång. Men den ser inte ut som tidigare år. SVT har nämligen infört ett helt nytt banbrytande moment i programmet.

I den nya säsongen får deltagarna själva makt över tävlingarna. Varje "mästare" får välja en tävling var.

– Det är någon som tror sig vinna tävlingen på förhand och då får vi se – fixar personen det trycket?, sa Anders Wistbacka, exekutiv producent för Mästarnas mästare till Aftonbladet inför den nya säsongen.

Men den nya säsongen har mötts av stor kritik. Aftonbladets Kristoffer Bergström tog fram motorsågen under inledningen av säsongen.

Antonio Lindbäck dyker upp i SVT-programmet – efter rattfyllan

"Jo, vi har nickat och svalt vad som än har serverats, men den här gången känns det som att kocken drar ner byxorna och fiser oss i ansiktet. För grupp ett utgör ingen försiktig förrätt utan är det mest delikata som SVT har att bjuda på den här säsongen", skrev krönikören.

Nu fortsätter kritiken ösa över programmet och SVT, detta efter att en av deltagarna, Antonio Lindbäck, åtalats för grovt rattfylleri.

"Inför miljonpublik berättar Antonio Lindbäck att han har vunnit striden mot alkoholen och är en lugnare person nu. Samtidigt är han åtalad för grovt rattfylleri efter att ha druckit whisky, kört bil och försökt fly från polisen till skogs. Förstår ni ens vad ni gjort fel, SVT?", skriver Aftonbladets Kristoffer Bergström.

Hårda kritiken mot SVT efter händelsen i Mästarnas mästare: "Förstår ni ens?"

Lindbäck har dömts för rattfylleri tidigare och sitter i programmet och berättar om den hjälp han har tagit för att bli kvitt sina problem.

– Det funkar väldigt bra. En gång i veckan går jag till en psykolog för att förstå hur jag funkar, vad som triggar igång mig och inte triggar igång mig, säger han i programmet.

Programmet spelades in i september. Några månader senare åkte Lindbäck fast på nytt. Bergström riktar kritik mot SVT och menar att personliga trauman inte hör hemma i programmet.

"Nej, produktionen kan inte veta att en deltagare ska bryta mot lagen i glappet mellan inspelning och sändning, men de kan minimera risken genom att sluta kladda med personliga trauman i ett lekprogram. Det är en sjuka i all modern tv, från stjärnor på slott till gäster på Renées brygga. Sorgen är din inträdesbiljett till salongerna, så länge du kan paketera den till underhållning med sedelärande och vackert slut."

LÄS MER: Hemligheten bakom kulisserna i Let's Dance – det tittarna inte vet om

LÄS MER: Filip Lamprecht i chock efter Kristin Kaspersens stora lögn – hemligheten avslöjad

LÄS MER: TV4:s plötsliga beslut för Tilde de Paula i rutan: Gör om programmet helt