Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hasse Backe om livet som småbarnsförälder med yngre frun

14 jun, 2021, 17:00 
Hans Backe och frun Sofia
Hans "Hasse" Backe är snart 70 år, expertkommentator i TV4 och pappa till en sexårig son. Det är ett speciellt liv, berättar han.
Annons
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena SegerBrand logo
Zlatan avslöjar: Så träffades han och Helena Seger

Fotbollsexperten Hasse Backe, 69, och frun Sofia, 46, bor i en villa i Sundbyberg med sonen Edwin, 6.

Att vara pappa till en så liten innebär fullt ös, har Backe tidigare sagt till Aftonbladet.

– Han håller mig definitivt i full fart. Det är jäkligt roligt.

Hasse Backe blev pappa i 60-årsåldern

Backe har hunnit med mycket i sitt snart 70 år långa liv. Fotbollskarriären startade han i AIK och därefter har han tränat lag i många olika länder.

Även i privatlivet har det hänt mycket. Som 23-åringen fick han sin äldsta dotter född 1975 följt av två barn födda 1977 och 1984.

Sisådär 30 år senare var det dags igen, då blev Backe pappa till Edwin. Att uppfostra ett till barn i 60-årsåldern tycker han bara är kul.

Sofia och Hasse Backe
Hasse Backe med frun Sofia på fotbollsgalan 2013. Foto:

Hasse Backe om livet som äldre pappa: "Det är fullt upp"

Trots att Backe "fyllt pensionär" gillar han att jobba, helst mycket och lite överallt.

Annons

– Så länge någon vill ha mig fortsätter jag att jobba. Jag är inte typen som helt plötslig slutar för att flyta runt civilt. Jag måste ha något att göra, sa han till Aftonbladet 2017.

– Jag tror att pulsen efter alla år som klubblagstränare sitter i. Om jag skulle tänka: ’Oj, nu blev jag pensionär, nu ska jag ta det lugnt’, skulle jag som jag sa tvärdö direkt.

Nu kan man se Backe som expertkommentator under EM-sändningarna i TV4 och C More. På hemmafronten håller Edwin honom på tårna:

– Det hjälper till! Det är fullt upp, världskrig. Och en jäkla fördel är att jag inte springer till ett jobb hela tiden. Jag har betydligt mer tid, sa han i samma Aftonbladet-intervju då sonen var två år gammal.

På frågan hur det är att vara en äldre pappa blev svaret följande:

– Om man ska beskriva det i tennistermer så är det som att gå in i finalen i Wimbledon och slå ett serveess på den andra serven och så vinner man Wimbledon. Med tanke på åldern... Han håller mig definitivt i full fart. Det är jäkligt roligt.

Foto: TT

Annons