Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hedniska riter, lyxkryssning och vampyrlegend – så firar svenska kändisarna påsk

29 mar, 2024, 10:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Hur firar våra svenska kändisar påsk?
Annons

Svensk Damtidning ringt upp en drös svenska kändisar för att ta reda på var de håller hus i påsk.

Här är TV4-stjärnorna som är ett par!Brand logo
Här är TV4-stjärnorna som är ett par!

Så firar Herman Lindqvist påsk

– I Polen, där jag bor nu, är påsken lika stor som julen, man firar samtidigt vårens ankomst, med inslag av hedniska riter... Min polska fru Liliana förklarade första påsken "Det är så roligt, först går vi med korgen sen ser vi på gravar." Okej, sa jag lite tveksamt. Det VAR roligt, berättar Herman till Svensk Damtidning och fortsätter:

– På påsklördag går man med korgen som är fylld med exempel på polsk påskmat typ korv, bröd, ägg. Vi står många med våra korgar som välsignas av prästen. Kyrkorna är fulla. I varje kyrka finns en egen Jesu Grav – lika stor och påkostad som julkrubban, oftast prydd med blommor. Det är tävling mellan kyrkorna om den mest kreativa graven, ofta med politisk eller socialt budskap. Det ÄR, om inte roligt, så mycket intressant.

Annons

Så firar Johanna Lind Bagge påsk

– Den här påsken kommer jag inte jobba, det ska bli skönt. Jag skulle säga att jag försöker åka ner och hälsa på mina föräldrar och alltihop. Jag har min morbror som är sjuk också så jag måste ta hand om honom. Han har ju Parkinson och Alzheimers, båda två i en accelererande fart. Så jag tänker att påsken är till att stanna upp med familjen. Tid är det bästa vi kan ge varandra nu.

Så firar Jasmine Takács påsk

– Dom senaste åren har jag ju dansat i Let’s Dance som är under påsken så det har inte funnits mycket utrymme till påskfirande mellan träningarna. Men man hinner ofta alltid med en påskmiddag med familjen och så brukar vi alltid köra en påskfrukost på annandag påsk! Detta år kommer jag vara på en medelhavskryssning med nya lyxkryssaren Sun Princess och jobba med min och Aaron Browns egna show. Så det får bli en påsk på havet i år!

Annons

Så firar Lasse Holm påsk

– Jag har ett bestående påskminne i Malaga. När hela Malaga är fyllt av de här stora tågen som går med Madonnan och Jesuskulpturen. Det är stora vagnar som bärs fram av 200 pers. Det är en fantastisk upplevelse.

Jätteskandalen skakar Masked singer – varje årBrand logo
Jätteskandalen skakar Masked singer – varje år

Så firar Ulf Brunnberg påsk

– Vi får se vad min dotter planerar, om hon och hennes fästman planerar att komma förbi. Julaftnar, nyårsaftnar, valborgsmässoaftnar – det är amatörer som håller på med sånt. Då brukar jag göra absolut ingenting. Jag firar i stället på vilken vardag som helst, det är betydligt roligare att improvisera.

Så firar Lotta Engberg påsk

– Jag ska göra påskbingo på påskdagen. Det känns jättebra och ska bli jättekul.

Så firar Suzanne Axell påsk

– Vi har alltid samlats på påsken och ätit ägg tillsammans och vispat äggtoddy. Jag tycker att det är en ljus och fin högtid. Det är gulligt att ge varandra ett litet påskägg och uppmärksamma de som sitter ensamma och har det tufft. Helgerna är svåra om man blir gammal och vännerna försvinner. Så jag försöker alltid tänka lite på folk som jag har i min närhet och skicka ett påskkort eller ge bort ett påskägg. Jag tycker att det är kul med traditioner, det är något vi bör hålla fast i. Jag önskar en glad påsk till alla snälla människor som jag mött emellan varven!

Annons

Så firar Magdalena Forsberg påsk

– Jag ska åka skidor i Höga kusten och vara ute i naturen så mycket jag kan. När det är påsk brukar vi kunna åka skidor. Vi hoppas på härligt väder och härliga utflykter med släkt och vänner, kanske ute på någon sjö eller bara i naturen. Man önskar att det är sol och kallt på natten så det är skare på dagen. Det är härligt. Sen ska vi äta mycket härlig god mat med familjen. Sill och ägg i alla dessa former är en favorit. Det finns så mycket gott, oj oj oj.

Petra Mede om ryggoperationen: ”Låg i sängen i 9 månader”Brand logo
Petra Mede om ryggoperationen: ”Låg i sängen i 9 månader”

Så firar Gry Forssell påsk

– Jag och ett gäng kompisar, som jag även brukar resa ihop med, ska ut och äta på en ny indisk restaurang i stan. Restaurangen heter INDIA's och det är Jonas Svensson som har Miss Voon, som brukar vara med i Nyhetsmorgon, som öppnat en ny indisk restaurang på Birger Jarlsgatan. Det blir inget klassiskt påskbord. Ägghalvor, lax och köttbullar äter man ju alla andra högtider också.

Annons

Så firar Leif Mannerström påsk

– Jag har inte planerat något speciellt. Vi tar det lugnt och hoppas det blir vackert väder. Men visst, det kommer ju bli påskmat och det brukar jag vara ganska noggrann med att följa. Blir väl lite ägg och tillbehör i form av ansjovis och goda sillar, det vill man ha till påsk, och sen blir det nog lamm och en god dessert, gärna nån gul, hemlagad dessert som citronsorbet.

Så firar Babben Larsson påsk

– Jag har ingen jättespännande påsk framför mig. Jag kommer nog vara på landet utanför Enköping och pyssla i trädgården, tror jag. Det blir ingen påskmat för min del. Det är ju samma mat som på midsommar och jul, fast med mindre revbenspjäll, så nej jag kommer inte äta något speciellt.

Så firar Tommy Körberg påsk

– Ja man käkar väl lamm som har mycket vitlök så man håller vampyrerna borta. Nej men jag firar inte påsk så mycket.

Annons

Så firar Janne Josefsson påsk

– Jag brukar alltid utan undantag fira påsk på Åstol, en liten ö i Bohuslän där jag har hus sen 30 år tillbaka. Och då brukar det vara sån här påskeld som man har på västkusten. Det är liksom för mig “nu kommer våren” och sånt där. Jag vet, jag var säkert 25 år innan jag fattade att det är bara är på västkusten som man har påskeldar. Inte i Skåne, inte i Stockholm. Så det är en tradition, att man samlar massa skräp och så eldar man på kvällen. Och då känner jag, nu kommer våren. Nu kommer jag slänga i min båt. Jag älskar den årstiden, verkligen.

Så firar Pernilla Wahlgren påsk

– Planen är att fira påsk i Marbella. Det gör vi alltid. Vi brukar äta påsklunch och kör väl lite ägg. Det blir nog en blandning av spanskt och svenskt. Påskmat är ju som julmat och jag är inte jättetokig i den typen av mat.

Så firar Hanna Hedlund påsk

– Jag åker upp till Hälsingland och firar med mina barn och familj och firar med påskägg påskmat och massa kvalitetstid.

Annons