Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Helena Bergström om vad som ledde till år av terapi: “Jobbar dagligen med det”

29 jun, 2024, 12:00 
Alice Lövholm
Helena Bergström.
Helena Bergström öppnar upp sig om åren i terapi. Foto:TT.
Nu öppnar Helena Bergström upp sig om vad som fick henne att söka hjälp.
Annons
Svenska kändisar – då och nu!Brand logo
Svenska kändisar – då och nu!

Helena Bergström, 60, är en hyllad skådespelare. Vi har sett henne i filmer som har kommit att bli folkkära klassiker hemma i tv-sofforna ute i landet.

Hon har sedan lång tid tillbaka varit tillsammans med regissören Colin Nutley och tillsammans har dem barnen Molly, 29, och Timothy, 27. Helena är också mycket nära hennes bonusson Daniel, 42, och hans fru Sissela och deras barn Tom och Faye.

I programmet Renées brygga fick vi för första gången höra om Helenas oro. Nu öppnar hon upp sig mer om vad som ledde till år av terapi.

"Funnits sedan jag var liten"

I ett samtal med Renée Nyberg i programmet berättar Helena att hon länge burit på stor oro för sina nära familj och sina vänner. Anledningen – hennes barns tuffa start i livet.

Colin Nutley och Helen Bergström.
Colin Nutley och Helena Bergström har varit ett par sedan länge och har två gemensamma barn, Molly och Timothy. Foto:Johan Jeppsson/TT

– Det har funnits sedan jag var liten, den här gnagande oron för nära och kära framför allt. Och det jobbar jag dagligen med, att försöka slippa det här påslaget av ”Vad gör de nu?”. Jag har ju vuxna barn, jag kan inte hålla på att ringa hela tiden, sa hon i programmet.

Annons

I en ny intervju med skådespelaren berättar hon mer om känslorna hon har och anledningarna bakom oron.

Båda hennes barn, Molly och Timothy hade det tufft som barn. När Molly föddes fick hon ligga i kuvös och det fanns en osäkerhet kring om hon skulle klara sig eller inte. Sonen Timothy har behövt ta insulinsprutor till följd av sin diabetes. Att barnen fick kämpa i livet ledde till att Helenas oro växte.

Nya redskap

– Jag hade så svårt när barnen flyttade, blev vuxna och jag skulle släppa taget. När barnen var ute som tonåringar var jag orolig och ringde alldeles för mycket. Ofta, men definitivt inte alltid, svarade de, och då kunde jag vara lugn i någon minut. Sedan tänkte jag: Vad händer nu då?, säger hon i en intervju med tidningen Amelia.

Tack vare år av terapi har hon fått redskap som gjort att hon känner en stor lättnad.

– Den kommer alltid vara en del av mig. Den sitter som fastgjuten sedan modersmjölken. Men nu när båda mina barn har bra partners är det mycket lättare att släppa.

Foto: TT.

Annons