Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Henrik Dorsins stora sorg efter plötsliga dödsbeskedet: "Känns overkligt"

07 sep, 2022, 17:00 
AvIbraheem Alsalman

Stor sorg.

Annons
Här är profilerna i "Efter fem"Brand logo
Här är profilerna i "Efter fem"

Henrik Dorsin är kanske mest känd som Ove i familjeserien Solsidan som sänds på TV4 och C More.

Bortsett från Solsidan har Henrik Dorsin även medverkat i ett par filmer som Se upp för Jönssönligan 2020, Flykten till framtiden 2017 och Göta Kanal 2006.

Nu är han aktuell i en ny film – nämligen Ruben Östlunds senaste film ”Triangle of sadness” där han spelar karaktären Jarmo. Filmen har tidigare i år vunnit Guldpalmen i Cannes och har svensk biopremiär den 7 oktober.

Nu har gänget bakom filmen drabbats av en ofattbar tragedi.

Skådespelaren Charlbi Dean, huvudkaraktär i filmen, dog på ett sjukhus i New York, bara 32 år gammal. Dödsorsaken är i nuläget oklart och enligt amerikanska uppgifter gick allting väldigt fort.

Henrik Dorsins stora sorg – nära kollegan är död

I en intervju med Rolling Stone berättad stjärnans bror Alex Jacobs, 21, om det snabba och chockartade händelseförloppet. Enligt honom började Charlbi Dean plötsligt må dåligt när hon befann sig i New York tillsammans med fästmannen Luke Volker.

Annons

– Det hände bokstavligt talat inom loppet av en dag: hon fick huvudvärk, gick och la sig, väckte sin pojkvän och sa snälla ta mig till sjukhuset, säger han.

För Henrik Dorsin kom dödsbeskedet som en chock – han hade minst sagt inte förväntat sig att någon som han arbetat tätt med skulle gå bort på det här sättet.

– Det är hemskt och förfärligt. Jag fattar inte det, om jag ska vara helt ärlig. Vi var riktigt tajta hela gänget. Man blir väldigt nära varandra. Det var oklart vad som hade hänt men det verkar vara en hastig sjukdom, säger han i Efter Fem och väljer sedan att hylla henne.

– Hon är fantastisk i filmen och det är väldigt tråkigt. Det gör att glädjen kommer av sig lite. Det känns overkligt.

Annons