Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hovet bekräftar det man anat om Ingrid Alexandra, 20, – lyckan är enorm!

31 maj, 2024, 06:00 
Kronprinsessan Mette-Marit, kronprins Haakon och prinsessan Ingrid Alexandra
Ingrid Alexandra lyser med sin frånvaro – men anledningen bakom är för prinsessan en lycklig sådan! Nu bekräftar hovet.
Annons
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!Brand logo
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!

Ända sedan Ingrid Alexandra, 20, föddes har hennes öde varit bestämt, hon är prinsessa och en dag ska hon blir Norges drottning.

Det innebär att prinsessans varje steg följs, och så är även fallet nu, när hon tjänstgör inom det militära i Brigad Nord i Indre Troms.

Då och då får vi rapporter från Ingrid Alexandras tjänstgöring och allt pekar på att hon stormtrivs, prinsessan bar till exempel stolt paraduniform på Norges nationaldag.

Men, tjänstgöringen innebär också att hon inte kan närvara vid alla evenemang som hon brukar. Nu uttalar sig hovet om en sådan situation som dök upp i veckan.

Annons

Prinsessan Ingrid Alexandras nya liv

Ingrid Alexandra ska tjänstgöra i tolv månader och har redan hyllats av försvarschefen Eirik Kristoffersen för hennes val att städa toaletter och sova i gemensamma lokaler:

– Hon hade alla möjligheter att söka militärskola eller gå en befälsutbildning, men hon valde inledande tjänstgöring. Det tycker vi är väldigt trevligt, har han sagt han till Dagbladet.

Så allt tycks rulla på fint för Ingrid Alexandra och hennes militärutbildning, och prinsessans lycka gick inte att förneka på 17:e maj där hon som sagt strålade i uniform:

Prinsessan Ingrid Alexandra vinkar på slottsbalkongen i uniform
En stolt prinsessa på Norges nationaldag! Foto:SplashNews.com

Hovet bekräftar prinsessans frånvaro

Men denna nya vardag innebär också att prinsessan ibland måste utebli, som nu när den årliga vänskapsmatchen på Skaugum ägt rum.

Annons

Här brukar prinsessan delta men denna gång blev det inte så, något norska hovet kan bekräfta för norska Se och Hör just har med hennes tjänstgöring att göra.

Men övriga kronprinsfamiljen var på plats. Mamma Mette-Marit agerade i år tränare för "Team Skaugum" och allt förevigades på bild. Och även om Ingrid Alexandra inte kunde vara med denna gång upplever hon ju lycka på sig eget håll, med nya äventyr.

Kronprins Haakon, kronprinsessan Mette-Marit, och prins Sverre Magnus poserar i samband med vänskapsmatschen på Skaugum
Det blev i vanlig ordning en härlig vänskapsmatch, i år med Røa Unified, som är ett anpassat fotbollslag för personer med någon form av funktionsvariation. Foto:dana / dana press

Foto: TT

Annons