Ica-profilens stora sorg - pappan tog sitt liv

Magnus Skogsberg.

Maj-Britt Rehnström / TT

Ica-profilens pappa tog sitt liv. Nu berättar Magnus Skogsberg om den stora sorgen.

Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs: ”Varför?!”
0:53

Efter reklamen: Malin Berghagens stora ånger med Lill-Babs: ”Varför?!”

(0:53)

Slå på ljud

Magnus Skogsberg är ett välkänt ansikte i de svenska hemmen. Under många år har han varit en av skådespelarna i Ica-reklamen. Ända sedan 2006 har han spelat Sebastian som är frukt och grönt-ansvarig i den populära reklamen. Han har även medverkat i Lasse Åbergs klassiker "Hälsoresan" och i den klassiska SVT-serien "Tusenbröder" som sändes i början av 2000-talet.

Men vad som inte många vet är att Magnus Skogsberg går runt och bär på en tung sorg. Han berättar i en intervju med Aftonbladet att hans pappa "drabbades av motgångar i en tid då mansidealet var helt annorlunda"

– Det var en sjuk tid och långt innan män ”fick” vara känslosamma. Jag växte upp i en tid när även skilsmässa var skamligt och min pappa drabbades av en depression som delvis var kopplad till det, säger han.

Ica-profilens stora sorg - pappan tog sitt liv

Skogsberg berättar att hans pappa började trösta sig genom att dricka sprit.

– Han var i sin bubbla, han kunde inte prata om det som hände. Sedan hade han förstås en underliggande psykisk ohälsa.

Till slut placerades Ica-profilens pappa på ett vårdhem. Magnus Skogsberg och hans familj kunde andas ut och trodde att han befann sig på ett säkert ställe. Men då hände det som inte fick hända.

– Som många självmord så är det spontanhandlingar efter mycket ensamt grubbel med suicidtankar. Han flydde från vårdhemmet han var på och gjorde ett tågsuicid. Jag har läst tillräckligt mycket om suicid för att förstå att det är en depression, och att det är en tanke att man inte tycker att livet är värt att leva som har malt i huvudet, berättar Skogsberg.

Magnus Skogsberg var 21 år när den tragiska händelsen skedde. Nu har han engagerat sig i rörelsen Suicide Zero som arbetar med att jobba mot självmord.

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias revansch efter skilsmässoryktet – här är listan

LÄS MER: Strömstedt i chock efter Peczynskis vågade sexfråga i tv – vägrade svara