Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Jan Guillou involverad i bilolycka: "Jag räddade livet"

Jan Guillou involverad i bilolycka: "Jag räddade livet"

LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet

Jan Guillou menar på att han räddade livet på cyklisten.

Här är Sveriges 5 rikaste!
0:35

Efter reklamen: Här är Sveriges 5 rikaste!

(0:35)

Slå på ljud

Författaren och journalisten, Jan Guillou har varit med om en bilolycka på Östermalm. Det rapporterar Aftonbladet under tisdagseftermiddagen.

Orsaken ska ha varit en cyklist som anses vara oförsiktig och som försökte köra om Guillou i en sväng, enligt Jan Guillou.

– Det kom en sån där fartkanon och försökte köra om mig på insidan när jag skulle svänga höger. Hade jag fortsatt svängen är det ingen tvekan om att jag hade klippt honom, säger Jan Guillou till Aftonbladet och fortsätter:

Deckardrottningens utspel om Sverigedemokraterna: "Låt dem komma till makten"

– När jag ser honom i ögonvinkeln kastar jag ratten åt andra hållet, för att inte träffa den där fartkanonen. Då vidgas min sväng så att jag kör upp på en refug vid övergångsstället, och till följd av det kastas bilen som en katapult in i två bilar. Cyklisten försvinner sedan som en svart fläck.

Jan Guillous förklaring till olyckan

Jan Guillou menar på att cyklisten måste ha sett honom.

– Det var en sån där medelåldersman som kör som ett djur. Varifrån han fick idén att han skulle snitsa sig förbi mig i svängen vet jag inte. I stället för att bromsa ökade han farten när han närmade sig, säger Guillou.

Ingen person ska ha kommit till skada efter olyckan men bilarna fick ta ett par smällar.

Partiledarens hårda utspel mot adelsmannen – gav svar på tal under torgmötet

– Det blev dyrt att rädda den cyklisten liv. Det är ju känt att vi har dårcyklister i Stockholm och de utgör en trafikfara. Det här är ett illustrativt exempel på det.

Enligt Jan Guillou misstänks cyklisten vara vållande till olyckan. Den okända cyklisten har dock inte gett sig till känna.