Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Strömstedts känslostorm i direktsändning – kan inte dölja sorgen: "Grinat i ett dygn"

24 feb, 2024, 11:39 
Jenny Strömstedt försöker hålla masken i sändning.
Annons

Makarna Jenny och Niklas Strömstedt går igenom alla djurägares mardröm. Under fredagen sa de adjö till katten Eva-Charlotte, som de haft i fjorton år.

Bara timmar senare sitter Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon. När Marianne Mörck gästar studion, som också nyligen förlorat sin katt, blir det svårt att hålla känslorna inne.

Jenny Strömstedts krav på Steffo TörnquistBrand logo
Jenny Strömstedts krav på Steffo Törnquist

Jenny Strömstedts stora sorg – förlorat sin katt

Det var på Instagram som Jenny och Niklas meddelade att katten Eva-Charlotte lämnat jordelivet. Ihop med katten Kerstin Strömstedt som gick bort i oktober 2022 visades Eva-Charlotte flitigt upp på sociala medier, och hon blev en riktig favorit bland följarna.

– Hon var gammal och mådde inte bra och ingen medicin eller behandling skulle kunnat göra henne frisk och glad igen och efter samtal med veterinären fanns det bara en väg. Nu lider hon inte längre. Outsäglig sorg och saknad. En tröst är att det du minns - det finns!, skrev de på Instagram.

Annons

Jenny Strömstedts känslostorm i Nyhetsmorgon – kan inte dölja sorgen

Ett tufft dygn för Jenny Strömstedt, som lyckades hålla masken hela Nyhetsmorgon-sändningen. Men när Marianne Mörck satt framför henne påtalade hon tillslut de jobbiga känslorna.

– Jag har ju kattsorg just nu. Min katt sedan fjorton år tillbaka var jag tvungen att ta bort igår, så jag har legat och grinat ett dygn, och nu känns det lite mer lugnt, berättar en sansad men tagen Jenny.

– Du har ju också förlorat din katt nyligen. Det här är ju inte riktigt okej att prata om offentligt, men jag tänker att om vi är två kan vi göra det. Hur var det?, frågar hon Marianne.

Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon
Jenny håller tårarna inne.

Marianne blir också märkbart tagen av vad Jenny berättar.

– Jag tycker det var groteskt. Han hade redan svällt upp så mycket och samlat vatten, och det var hjärtat och cancer på tarmen. Han kunde gå med morfin i tio dagar till, och det var inget att göra. Han fick inte gå ut, och han är utekatt, han har en egen lucka.

Annons

Hennes katt Pysen var en hittekatt, och har beskrivits som Mariannes "stora kärlek".

– Det är Pysen, mattes guld. Jag letade efter en katt som ingen ville ha, jag är ju väldigt varm av mig. Vid skogen utanför Helsingborg matade en man vildkatter. I en bod bodde Pysen, som var mobbad av de andra katterna, så jag tog hem honom i en kartong. I dag är han så mammig att det går inte, har hon berättat för Expressen.

I sitt kommentarsfält hyllas Jenny för sina insatser i rutan, trots den ofattbara sorgen hon går igenom.

"Proffsig och stark trots kattsorgen💔" skriver en användare.

Foto: TV4

Annons