Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Strömstedts besked efter alla år – lämnar kollegan

30 okt, 2022, 06:00 

Nu berättar hon allt.

Annons
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Jenny Strömstedt går enklast att beskriva som mångfacetterad. Allra främst är hon journalist och syns just nu allt som oftast i populära Nyhetsmorgon.

Men stjärnan har flera strängar på sin lyra, och ligger inte på latsidan. Nu avslöjar hon sitt helt nya projekt!

Nya livsbeslutet

Det är inte ensam Jenny Strömstedt tar sig ann ett helt nytt projekt, och inte heller med varken kollegan Steffo Törnquist eller maken Niklas Strömstedt. Utan med poddkollegan Victoria Skoglund!

Jenny och Victoria driver sedan ett år tillbaka podcasten Röda vita rosen, som handlar om livet i stort, och lite extra om duons förkärlek för påtande trädgården. Förutom att vara nybliven podcastare, är Victoria till vardags VD för Zetas trädgård.

VD:n för Zetas trädgård, Victoria Skoglund.
Poddkamraten Victoria Skoglund.

Nu är det dags att ta det från poddmicken till pappret – Röda vita rosen blir nämligen bok! Ett år av liv i trädgården är duons första gemensamma bok, och kommer ut nästa vår.

Annons

Byter parhäst

Men den insatta vet att det inte är första gången Jenny ger sig in i skrivandet. Nu var det två år sedan sist, och då släppte hon barnboken Barn som förändrat världen, men debuten skedde långt innan det.

Redan 1997 bokdebuterade Jenny med journalisten Kristina Thulin med boken X-märkt - Flickornas guide till verkligheten.

Den beskrevs som en feministisk handbok till unga tjejer, och duon släppte senare böckerna Bimbobakslaget, Längta barn och Vi som hade alla rätt.

Men nu har hon alltså hittat en ny författarkollega, och har förmodligen fullt upp med att slutföra det allra sista innan boken är färdigställd.

Det var inte längesen familjen Strömstedt hade en bok på marknaden. Den tyvärr numer framlidne katten Kerstin Strömstedt släppte boken Vid regnbågens slut finns en katt tidigare i år, med lite hjälp av Niklas Strömstedt och Lars Larsin.

Niklas Strömstedt och katten Kerstin Strömstedt
Niklas Strömstedt med katten Kerstin Strömstedt, som tyvärr gick bort i oktober.

Foto: TT

Annons