Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Jenny Strömstedts totalmiss i sändning – trodde hon skulle få sparken

27 okt, 2022, 08:00 

Det går inte alltid enligt plan.

Annons
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

Med 30 år på nacken har Nyhetsmorgon gått rakt in i svenskarnas hjärtan, och det är inte svårt att lista ut vad det är som charmar tittarna. Det är ett aktualitetsprogram med glimten i ögat – och allting kan hända.

Ja, sänder man direkt i flera timmar, varje dag, året om, finns det gott om tid för snedsteg. Det händer inte allt för ofta, men ibland blir det inte rätt...


Missen i sändning

Parhästarna Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt är mångas favoriter i rutan, och duon har synts tillsammans i flera år. Tillsammans står de också för en av Nyhetsmorgons allra dråpligaste situationer, som verkar satt stora spår...

Många minns det nog som igår, trots att det var drygt åtta år sen den totala skrattfesten i rutan. Jenny Strömstedt presenterade tyfonen Fittov, vilket fick samtliga i studion att fullständigt brista ut i skratt.

Och det var inget litet fniss, utan varken Steffo, Jenny eller Väder-Madeleine kunde sansa sig, och det tårfyllda skrattandet pågick i långa minuter. Till och med produktionen tvingas rycka in!

Har du glömt hur det såg ut, eller vill du se det roliga klippet igen, finns det här.

Parhästarna har hållit ihop ett bra tag.
Jenny tappade masken fullständigt.
Det blev för mycket för alla i studion.

Trodde hon skulle få sparken

Visst är det härligt när det ibland går lite fel, men det verkar inte vara något som programledarna själva tycker är särskilt kul. När Steffo Törnquist gästade Emil Perssons Fördomspodden berättade han om de ofrivilliga skrattattackerna.

Annons

– Det är för jävligt när vi hamnar i fnitterspel. Vi är hyggligt långt utbildade och halvt begåvade människor och så är det nån som säger nåt konstigt, nån heter Boll i efternamn, eller en tyfon heter Fittov, det behöver inte vara så mycket, säger Steffo och fortsätter:

– Och så hamnar vi i fnitterspel och det går inte att bryta. Jag har aldrig i mitt liv kunnat bryta ett fnitterspel, och jag mår jättedåligt av det.

Då undrar Emil Persson om programledarna möts av applåder efter ett sådant tillfälle, för att de vet hur mycket publiken tycker om när det går snett. Men det stämmer inte.

När det blev skrattfest på grund av tyfonen Fittov var Jenny snarare rädd att hon gjort sitt på kanalen.

– Då sa Jenny: Nu får vi fan sparken, det här är så ovärdigt, berättar Steffo.

Foto: TV4

Annons