Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tittarna ryter ifrån – efter händelsen med gästen i sändning: "Sorgligt"

26 okt, 2022, 08:00 

Det var inte alla som uppskattade vad som skedde i sändning.

Annons
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmenBrand logo
Så bor Nyhetsmorgonprofilerna – prislapparna på lyxhemmen

I början av oktober skedde en stor ändring i tittarsuccén Nyhetsmorgon. Programmet blev hela två timmar längre på vardagar, och flera förbättringar utlovades.

Ändå verkar inte tiden riktigt räcka till. Nu sätter tittarna ner foten efter händelsen i sändning.

Drabbades av stroke

En av de inslag som fått längre tid i rutan är Doktor Mikaels. Där lär han tittarna om olika medicinska fenomen och vanliga sjukdomar, och vad man bör vara alert på.

Under tisdagen var ämnet stroke, och nytt för förlängningen är att Doktor Mikael får sällskap av så kallade case i studion. Alltså människor som själva upplevt det han pratar om just den morgon.

Med sig hade han denna gång Mårten, som själv drabbats av en stroke.

Bara 45 minuter senare låg han på operationsbordet på sjukhuset, och berättar nu om sin upplevelse. Han berättar dessutom om hur det är att komma tillbaka till vardagen efter ett sådant insjuknande.

Jenny Alversjö och Anders Pihlblad ledde programmet.

Svarar på tittarnas kritik

Men även om luckan blivit längre, är inte alla tittare nöjda. Under inslaget som visades fick han chansen att berätta om sitt öde, men innan han var riktigt klar så bröts inslaget för reklam.

Annons

Detta har fått flera tittare att sätta ner foten, som gärna hade låtit honom tala till punkt.

"Det var ett bra inslag! Det sorgliga var på slutet när Mårten skulle berätta vidare! Då blev han stoppad pga. av reklamen! Tråkigt för honom och för oss tittare" Skriver en av flera tittare.

Och Mårten själv har även han valt att svara på tittarnas feedback, och det visar sig att han håller med om att det blev ett lite snabbt avslut.

"Blev lite rumphugget! Men jag kommer gärna igen berätta om min väg tillbaka. För det går att leva ett mycket bra liv efter en allvarlig stroke." skriver Mårten Johansson själv i sitt kommentarsfält, och utvecklar vidare på sin egna Instagram:

"Tyvärr tillät inte det korta formatet mig att fullt ut framföra mitt budskap. Jag ville egentligen tala mer till de som idag är nydrabbade om att det faktiskt går att leva ett gott liv även efter något så ofattbart som en stroke.

Jag ville också nå fram till vännerna till de drabbade och berätta om hur viktigt det är att dessa håller kontakten och gärna besöker på sjukhuset. "

Foto: TT/TV4

Annons